Werken met passie bij mijnbuurtje.nl

Lonneke van Bergen-Gaertner

Lonneke van Bergen-Gaertner is trainer en adviseur bij mijnbuurtje.nl en woont met haar man en twee zoons in Nijmegen.

Eerst freelance werk

Lonneke: ,,Van huis uit ben ik onderwijskundige en sinds januari 2021 in dienst bij mijnbuurtje.nl. Eigenlijk ben ik al veel langer bij mijnbuurtje.nl betrokken. Hanneke, mede-oprichter van mijnbuurtje.nl, was namelijk lange tijd mijn buurvrouw. Tijdens een buurt-bbq raakten we aan de praat en vertelde ik dat ik graag meer trainingen wilde geven. Hanneke gaf aan dat mijnbuurtje.nl trainers zocht en nodigde me uit voor een gesprek. Zo startte ik 7 jaar geleden, freelance, met het trainen van buurtverbinders. Dat vond ik erg leuk. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren geholpen bij het ontwikkelen van het online leerplein van mijnbuurtje.nl, de mijnbuurtje-academie. 

Een positieve instelling

Een paar jaar later vroeg Hanneke of ik in vaste dienst wilde komen werken. Toevallig was ik al een beetje om me heen aan het kijken en toen heb ik direct JA gezegd. Wat ik mooi vind bij mijnbuurtje.nl is het geloof in de goedheid van mensen en de positieve instelling. Ik ben helemaal aangestoken door die passie. Je maakt met dit werk echt een verschil en dat geeft zo’n goed gevoel! Samen leveren we een bijdrage aan een betere wereld.

Doen waar je blij van wordt

Mijn taak is het trainen van de buurtverbinders van nieuwe platformen. Ik leer ze hoe je mensen verbindt en hoe je werkt met het platform. Er is altijd een live ontmoeting, een actieve dag waarin we elkaar (beter) leren kennen, en ook onszelf. Het gaat echt om teambuilding. Daarnaast verdelen we de taken rondom het platform, waarbij het belangrijk is dat iedereen doet wat hij of zij leuk vindt. Daar word je blij van en dat houd je ook het langst vol. Het gaat op het platform om alles zichtbaar maken wat er is, meer verbinding in de buurt, dingen delen, op elkaar letten, voor elkaar zorgen en niet meer alles alleen doen. En dat heeft een sneeuwbaleffect, want een beter leefklimaat geeft meer veiligheid en draagt bij aan meer levensgeluk. 

Het familiegevoel bij mijnbuurtje.nl

Na de training houden we contact. Dat persoonlijke werkt zo fijn. Ik ben nooit zo snel emotioneel, maar het werken met zoveel mooie en lieve mensen in het hele land raakt me echt. Ik heb heel bijzondere gesprekken met de buurtverbinders tijdens en na de trainingen. Ze hebben het hart op de goed plek en werken met passie. Bij mijnbuurtje.nl is dat precies hetzelfde, er heerst echt een familiegevoel. En daar mag ik deel van uitmaken!”

Zou jij graag deel uitmaken van het team van mijnbuurtje.nl? Kijk dan eens bij onze vacatures!