Buurtspel mijnbuurtje.nl

Waarom elke buurt het buurtspel moet spelen.

Dat zegt Eric Hendriks, initiatiefnemer van mijnbuurtje.nl. Waarom? Zijn die gesprekken nu niet leuk genoeg? ,,Natuurlijk is er niets mis met een praatje over het weer of vragen hoe het gaat. Maar een gesprek kan zoveel leuker en verrassender zijn! Dat begint vaak met een verrassende vraag. Om daarbij te helpen bedachten we een aantal leuke maar ook onverwachte vragen. En ja, als die op zo ’n kaartje staan dat je ‘moet’ voorlezen dan doe je dat natuurlijk 🙂 en zo begint vaak een heel leuk gesprek!”

De vragen in het buurtspel zijn geen ja-nee vragen, maar open vragen uit de waarderende interviewtechniek. Hiermee maak je energie los bij de ander, zoals met de vraag ‘Wat wilde je als kind graag worden?’ of ‘Welke gebeurtenis in deze buurt is je het meest bijgebleven?’. 

De beste ervaringen
De vragen gaan over de beste ervaringen uit je eigen leven.  Het hoeft niet persé alleen maar positief te zijn: het gaat er vooral om wat jou energie gaf. Met deze vragen krijg je vaak waardevolle antwoorden en blijken mensen vol verrassingen te zitten. Er wordt ook heel wat afgelachen en er ontstaat zo een hechte band. Een mooie basis voor fijner wonen en wie weet onderneem je samen nog wel iets in de buurt!

Mooi excuus
Het buurtspel is dus eigenlijk een mooi excuus om die vragen te stellen? “Inderdaad! Jij kunt er ook niets aan doen dat je die vraag moet stellen… Het is dus gewoon een handig hulpmiddel om iets op gang te brengen. Je kunt het in allerlei spelvormen toepassen. Dus: verbeter de wereld en stel een verrassende en waarderende vraag!”

Al op meer dan 500 plekken wordt het buurtspel gespeeld. Om kennis te maken, maar ook buren die al 20 jaar naast elkaar wonen verrassen elkaar nog steeds!

Wil je ook een verrassend gesprek in de buurt? Bestel het via mijnbuurtje.nl/buurtspel 

mijnbuurtje.nl werkt aan meer betrokken buurten waar mensen elkaar goed kennen, hun kwaliteiten benutten en samen een goed leven leiden. Hiertoe trainen zij inwoners als Buurtverbinder om alle mooie dingen in de buurt zichtbaar te maken en bieden ze instrumenten als een online communityplatform en het Buurtspel.