VNG selecteert mijnbuurtje voor denktank-commissie

Een Denktank-commissie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is gestart met een onderzoek naar maatschappelijk initiatief en de invloed hiervan op de lokale overheid. Deze commissie bestaat uit gemeentebestuurders uit heel Nederland: verschillende wethouders, gemeentesecretarissen, een gemeenteraadslid en staat onder voorzitterschap van Rob Van Gijzel, burgemeester van Eindhoven. Het wetenschappelijke deel van het onderzoek wordt verzorgd door de Universiteit van Tilburg.

Praktijk
De commissie wil leren van de praktijk: wat voor initiatieven zien we om ons heen? En wat kunnen wij daar als gemeenten van leren? De commissie selecteerde hiervoor mijnbuurtje als aansprekend initiatief.

In september ontmoeten we elkaar om te bespreken wat de drijfveren, ervaringen, lessen en wensen zijn. Dit met de rol van gemeenten in het vizier.

Jaarbericht
Eind november levert de commissie een zogenaamd ‘Jaarbericht’ op voor alle gemeenten in Nederland, zodat deze leren van de verzamelde inzichten, ervaringen en tips.