Verslag event 20 maart 2014

De welzijnsprofessional op het online buurtplatform

Drukbezocht event op 20 maart: Verbinden in de buurt met mijnbuurtje.nl

Donderdag 20 maart organiseerde mijnbuurtje.nl voor het eerst een event voor medewerkers van zorg- en welzijnsinstellingen in wijkcentrum De Ark van Oost in Nijmegen. Op deze zonnige ochtend ontvingen zij zo’n 70 welzijnsmedewerkers uit heel Nederland. Het doel? Laten zien dat mijnbuurtje een belangrijke schakel kan zijn tussen hun de welzijnsmedewerker en de mensen uit de buurt.

Vanaf half tien druppelden de bezoekers die ochtend de zaal binnen. Met een kop koffie of thee in de hand werd er gesproken over het werk en wat dit event de welzijnswerkers zou gaan brengen. Bijvoorbeeld: “Wat kan een welzijnswerker met een online platform?” en “Hoe kan ik ook online gaan?”.Vragen waarop onder andere Eric Hendriks een antwoord had. Voor hem was het event in Nijmegen-Oost een thuiswedstrijd, Eric begon een aantal jaar geleden met de wijkwebsite in deze buurt. Dit was de voorbode voor de start van mijnbuurtje, wat hij samen met Hanneke van Stokkom en Imme Monshouwer oprichtte in 2012.

Mijnbuurtje.nl zorgt voor de verbinding

Eric beet het spits af door uit te leggen wat mijnbuurtje.nl doet en waar zij voor staan. Hij legde de link met hoe het vroeger was en hoe het nu gaat in de wijken en buurten. Het is een verschuiving van ‘offline’ naar ‘online’. “Vroeger hielpen we elkaar in de buurt, nu is dat niet altijd meer vanzelfsprekend. Met het online platform van mijnbuurtje.nl kan de verbinding met andere mensen in de buurt weer gelegd worden. Dit is belangrijk, want je buurt is ook je identiteit.”

Ondersteuning door de buurtverbinder

Elk online buurtplatform wordt ondersteund door ‘buurtverbinders’. Kortgezegd zijn dit vrijwilligers die de website beheren en die zorgen dat mensen in de buurt met elkaar in contact komen. “Om elkaar te vinden hebben wij het online buurtplatform ontwikkeld, de buurtverbinders helpen de mensen om de verbinding met anderen te maken.” De vraag of het buurtplatform ook echt werkt, werd beantwoord doore concrete cijfers. “Vanaf 2008 is het aantal gebruikers fors gestegen. Er zijn al meer dan 1.000 nieuwe contacten gelegd door de buurtplatforms die mijnbuurtje.nl faciliteert”, aldus Eric Hendriks.

Digitale bodem voor het welzijnswerk van morgen

“Wie zit er eigenlijk al bij mijnbuurtje.nl? Wil je gaan staan als je er bij zit?” Pascal van der Maas, manager bij welzijnsorganisatie Tandem, activeerde het publiek nog eens en liet zien dat er al best wat welzijnsmedewerkers ‘online’ zijn en de voordelen hebben ondervonden. Maar het is niet voor iedereen zo makkelijk, veel medewerkers zijn niet bekend met de online wereld.

Er is coaching en ondersteuning nodig en de buurtverbinder is hierin een belangrijke schakel, ook bij Tandem. Pascal: “Ik wilde zelf niet op social media en heb uiteindelijk zelf ondervonden dat een berichtje op Twitter een verandering kan betekenen voor je organisatie. Daar staat tegenover dat online platforms jou als welzijnswerker veel kansen bieden. Je mist de boot als je in deze tijd niet mee gaat met deze ontwikkeling”.

Mijnbuurtje.nl is volgens Pascal de digitale backbone voor het welzijnswerk van morgen, want de maatschappij verschuift naar online communicatie. “Je hoeft als welzijnsorganisatie alleen nog maar aan te haken, het platform en de mensen zijn er al. We gaan naar ‘online community building’ waarbij het niet meer gaat om bruto nationaal product maar bruto nationaal geluk!”, aldus Pascal van der Maas.

Zelf aan de slag met het buurtplatform

Na een korte pauze gingen de bezoekers in groepjes uiteen om deel te nemen aan diverse workshops. Oprichters Imme en Eric namen de medewerkers mee in de online wereld van het buurtplatform. Samen met twee ervaren buurtverbinders, Jasmijn van der Ploeg en Rogier Teerenstra lieten zij op enthousiaste wijze zien hoe een buurtsite als online platform werkt. De deelnemers luisterden aandachtig maar gingen ook zelf aan de slag op de website, met als resultaat een aantal nieuwe deelnemers op de verschillende buurtsites van mijnbuurtje.nl.

Van ‘koudwatervrees’ naar ‘als een vis in het water’

Collega-oprichtster Hanneke van Stokkom ging samen met de deelnemers van haar workshop in gesprek met twee buurtverbinders. Ze legde hierbij de focus op de werkdag van een buurtverbinder. Freddy Langeler, oud welzijnsmedewerkster en nu buurtverbinder, wilde graag wat voor haar buurt betekenen. “Ik had wel echt koudwatervrees voor het online zijn, ik wist niet veel van computers maar ik wilde wel meegaan met de tijd.” Inmiddels voelt ze zich als een vis in het water bij de wijkwebsite. Ze ziet dat zichtbaarheid in de buurt belangrijk is. “Als je als buurtverbinder pro-actief bent, weten ze je te vinden!” aldus Freddy. Eric Stuart deed al vrijwilligerswerk maar wilde meer. Hij meldde zich als vrijwilliger bij mijnbuurtje.nl en is na de training als buurtverbinder voor Nijmegen oost aan de slag gegaan. Inmiddels zoekt hij actief contact met welzijnsorganisaties en zoekt hij ook daar de verbinding. “We krijgen veel mails op een dag en ik ben dus veel online bezig. Maar ik bezoek buurtcommissies en leg zo de contacten, want ik wil ook weten wat daar gebeurt. Naast het ‘digitaal zijn’  ben ik dus ook actief in de buurt zelf.” Erik legt hierbij nog uit dat de buurtverbinder echt de faciliterende schakel is en niet de helpende hand zelf. De buurtverbinder is de professional op het gebied van het online buurtplatform en het faciliteren van contacten en heeft hiervoor ook een uitgebreide training gevolgd bij mijnbuurtje.nl.

Behaal je succes op het mijnbuurtje.nl platform

Welzijnsprofessional Hendrik-Jan Derksen ondersteunt zijn collega’s bij Tandem bij het gebruik van online en social media. Hij liet de deelnemers van zijn workshop zien dat je als professional met hulp van een online coördinator je successen kunt behalen in het gebruik van de mijnbuurtje.nl buurtsites. “ Door als welzijnsprofessional onderdeel te worden van een mijnbuurtje.nl platform kun je problemen sneller signaleren en bereik je ook de doelgroepen die veel gebruik maken van bijvoorbeeld social media.” Hendrik-Jan is naast ondersteuner ook ‘oliemannetje’ en zorgt zo dat vragen bij de juiste personen terecht komen. “Wij gaan aan de slag om knelpunten te signaleren en te bemiddelen bij issues.”, aldus de enthousiaste welzijnsprofessional.

Na de laatste, toch wel korte, workshopronde werd de ochtend afgesloten met een gezonde lunch. Enkele reacties op de ochtend van mijnbuurtje tijdens de lunch:

“De workshops duurden eigenlijk te kort, want ze waren erg interessant en ik had nog best wat vragen”. 

“Het was gezellig druk tijdens de workshop voor het gebruik van de wijkwebsite”. 

“Ik kom hier als bewoner en ben nog meer overtuigd geraakt van de mijnbuurtje.nl aanpak. Ik ga mijn gemeente benaderen zodat we ook in onze buurt aan de slag kunnen met mijnbuurtje.nl!”

Heb je na je deelname aan het event nog vragen? Wil je meer weten over de mogelijkheden en wat jij als welzijnsprofessional kan met mijnbuurtje.nl? Neem dan contact op met Hanneke van Stokkom of Eric Hendriks of bezoek de website: www.mijnbuurtje.nl en bekijk de filmcompilatie van het event.