Vacature communitymanager mijnbuurtje.nl    

Over mijnbuurtje.nl

In 2011 zijn wij gestart met mijnbuurtje.nl. Ontstaan als inwonersinitiatief in onze eigen buurt, zijn we uitgegroeid tot een landelijke organisatie en zijn we actief in meer dan 50 steden en dorpen. Wij geloven erin dat vrijwel alles wat je nodig hebt te vinden is in je eigen buurt, maar dat mensen niet weten wat er allemaal te vinden is. Daarom leiden we inwoners samen met professionals op tot buurtverbinders, die met elkaar zichtbaar maken wat er allemaal al is, zodat nieuwe verbindingen en initiatieven kunnen ontstaan. We faciliteren hen met eigen community (buurt)platformen die ze zelfstandig inrichten en beheren. Alle buurtverbinders vormen samen de buurtverbinders community. Hiervoor zijn we op zoek naar een communitymanager.

We zoeken een communitymanager!
Om onze buurtverbinders nog beter te ondersteunen en hen te helpen bij de groei van hun eigen lokale platform en impact, zijn we op zoek naar een gedreven communitymanager voor 20-24 uur in de week, verdeeld over vijf dagen. Het aantal uren kan nog worden uitgebreid.

Wie ben jij?

 • Je hebt een passie voor verbonden buurten, vrijwilligers en inwoners.
 • Je bent een enthousiaste, ondernemende verbinder die buiten de kaders kan en durft te denken, wil bijdragen aan een betere wereld, leert graag nieuwe dingen, bent bereid om uit je comfortzone te stappen en werkt graag samen.
 • Je bent een goede luisteraar die door kan en durft te vragen.
 • Je bent overtuigend en inspirerend in je schriftelijke en verbale communicatie, kunt iemand bewegen tot actie.
 • Je begrijpt hoe de buurtverbinders community past in onze bedrijfsstrategie en kan meedenken in hoe dit nog beter hieraan kan bijdragen. In onze interne organisatie kun je je hard maken voor benodigde verbeteringen van je community.
 • Je reageert snel en professioneel op dingen die er spelen bij de buurtverbinders. Je houdt ervan elke dag tientallen contacten te hebben met mensen en met hen een positief contact te onderhouden.
 • Je kunt projectmatig werken en bent organisatorisch en analytisch sterk.
 • Je hebt minimaal HBO denk- en werkniveau. Je hebt kennis van sociale psychologie, groepsprocessen, groepsontwikkeling of kent de theorie hiervan.
 • Je hebt bij voorkeur minimaal twee jaar werkervaring als community manager.
 • Je bezit een basiskennis van technologie en digitale vaardigheden, weet hoe je sociale platformen en tools als CMS systemen, Google Drive en mailchimp inzet en gebruikt. Je hebt ervaring met het maken van content kalenders, het digitaal communiceren met groepen en leden.

Wat ga je doen?

 • Je bent het aanspreekpunt voor alle buurtverbinders en binnen mijnbuurtje.nl de expert in een succesvol gebruik van het buurtplatform door buurtverbinders. Je schept de randvoorwaarden voor activatie en het succesvol laten werken en ontwikkelen van deze communities.
 • Je optimaliseert bestaande communities (buurtplatformen) aan de hand van de mijnbuurtje aanpak en inspireert de buurtverbinders bij het vervullen van hun taken.
 • Je organiseert de vragen die binnenkomen dusdanig dat buurtverbinders zelf de antwoorden kunnen vinden op hun gemeenschappelijke community platform: buurtverbinders.nl
 • Je bezoekt buurtverbinders op locatie.
 • Je organiseert de buurtverbindersdagen en gebruikersbijeenkomsten.
 • Je organiseert MOOCS voor de buurtverbinders.
 • Je beheert het buurtverbindersplatform, test en controleert wat goed werkt en wat niet, doet voorstellen voor aanpassing. Je stelt het contentplan op, beheert deze en voert hem uit en schrijft artikelen die waardevol zijn voor de community.
 • Je helpt buurtverbinders bij het bereiken van een positieve gebruikerservaring van de bezoekers van hun platform. Je helpt hen hun bereik,  interacties en het resultaat op kwalitatieve en kwantitatieve wijze te verhogen, waardoor inwoners, professionals en organisaties elkaar vinden en zich onderling kunnen verbinden.
 • Strategie: je verzamelt data over de community, analyseert dit voor inzicht in verbetering van content, activiteiten en de verdere ontwikkeling van de community.
 • Je stimuleert alle leden om bij te dragen aan de community en modereert hiertoe het online platform.

Werken bij mijnbuurtje.nl

Mijnbuurtje.nl is een sociale en informele onderneming. We geloven sterk in het nemen van eigen verantwoordelijkheid. We bieden volop ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling, op basis van jouw eigen ambities. De verbondenheid waar we inwoners mee helpen, is binnen onze organisatie vanzelfsprekend. Dat je blij moet worden van het werk wat je doet ook. We zijn een groeiende onderneming en dat betekent dat er veel ruimte is voor jouw eigen inbreng.

Wil je meer weten? Vertel ons waarom jij vindt dat we elkaar beter moeten leren kennen en hoe jij een verschil kunt maken binnen onze organisatie. Je sollicitatie stuur je aan hanneke@mijnbuurtje.nl. Op mijnbuurtje.nl lees je meer over wie wij zijn en wat we doen.

Reageren kan tot en met vrijdag 1 februari 2019