Onderzoek door Erasmus Universiteit wijst uit dat gebruikers van mijnbuurtje.nl gemiddeld 60% meer ontmoetingen in hun eigen buurt hebben dan mensen die daar geen gebruik van maken. Jaarlijks leren inwoners via het mijnbuurtje platform gemiddeld 22 nieuwe buurtgenoten kennen. Met negen mensen zijn vervolgens vaker ontmoetingen. De helft onderneemt regelmatig activiteiten met andere inwoners die ze vinden via de site.  

Het platform met de ondersteuning van lokale buurtverbinders zorgt zo aantoonbaar voor meer verbondenheid en betrokkenheid.

Lees hier het bericht van de Erasmus universiteit.

Het concept van buurtverbinders die met een aantrekkelijke en veel bezochte site ervoor zorgen dat iedereen in de wijk elkaar vindt, is ontwikkeld door mijnbuurtje.nl, een sociale onderneming uit Nijmegen. Hun ambitie is ‘meer betrokken buurten waar mensen en organisaties elkaar kennen, samenwerken en optimaal benutten wat ze elkaar kunnen bieden’. 

De opdrachtgever voor het onderzoek is het Oranje Fonds, bij wie mijnbuurtje.nl deelneemt aan het groeiprogramma voor sociaal ondernemers. Het onderzoek is uitgevoerd door het Impact Centre van de Erasmus Universiteit via 24 online platformen van mijnbuurtje.nl.

Mijnbuurtje.nl onderscheidt zich van andere apps en platformen door een community aanpak waarbij inwoners samen met professionals opgeleid worden tot buurtverbinders. Iedere groep buurtverbinders beheert een eigen online platform waar inwoners elkaar en alles uit de buurt kunnen vinden. De eigen identiteit van de wijk of dorp staat hierbij voorop. mijnbuurtje.nl is opgericht in 2013 en nu actief in meer dan 60 dorpen en steden in Nederland. Er zijn al meer dan 500 buurtverbinders opgeleid.

Wil jij ook meer ontmoetingen en contact in je wijk of dorp? En zo werken aan minder eenzaamheid en beter benutten wat er al is? Neem dan meteen contact met ons op!