Online workshop Succesvol Samenwerken met inwoners tijdens de Coronacrisis

Coronacrisis
Het is crisis en het zou zomaar kunnen zijn dat deze nog een hele tijd gaat duren. In deze periode hebben we elkaar hard nodig. Ons medisch systeem en de zorgprofessionals staan onder hoge druk.  Nu is het cruciaal om hen zoveel mogelijk te ontlasten zodat ze zich vooral kunnen richten op de urgente gevallen. Want anders gaat het pas echt mis.

Samenwerken met inwoners
Wij en jij kunnen ze daarbij enorm helpen. Dat kunnen we doen door als gemeente en inwoners zo goed als het kan samen te werken. Door te zorgen dat inwoners goed geïnformeerd worden, elkaar weten te vinden en onderling hulp te regelen. Maar ook door hen te helpen de lichtpuntjes te blijven zien. Zo maken we maximaal gebruik van elkaars talenten, tijd, kennis en kunde en ontlasten we de zorgprofessionals maximaal.

Maar hoe doet je dat als gemeente? Hoe faciliteer je zo’n proces? Hoe maak je online alle assets zichtbaar en zorg je dat je inwoners elkaar vinden en dat jij hier nu je rol kunt nemen?

Daarover gaat deze online workshop. We gebruiken de techniek van Waarderend organiseren.

De inhoud

  • Even kennismaken volgens methode mijnbuurtje.nl
  • Inleiding op het thema Succesvol samenwerken
  • Op zoek naar succesfactoren in samenwerking tussen inwoners en gemeente
    • Bewust worden van wat er al werkt en de werkende factoren hiervan
  • De mijnbuurtje.nl aanpak en hoe gemeenten die nu succesvol inzetten tijdens deze crisis
  • Actieplan opstellen voor de korte termijn

De online workshop duurt 3 uur. De kosten van deze incompany workshop bedragen € 795,- ex BTW voor een groep van maximaal 12 personen. 

Eventueel kan deze training ook gevolgd worden door een groep tot maximaal 24 personen. De kosten liggen dan op € 995,- ex BTW

Wil je gebruik maken van dit aanbod? Neem dan even contact met ons op. We plannen de online workshop dan voor je in.