KijkindeKernen - Chris

Ondersteuning bij alles wat we doen

“Komend uit Limburg leerde ik als vrijwillig buurtverbinder voor Buurtkanaal.nl in Brummen direct veel mensen kennen. Ik heb die mooie ervaring meegenomen tijdens mijn sollicitatie in de gemeente Voorst. Hier was namelijk net het digitale dorpsplein Kijkindekernen.nl gestart. De gemeente Voorst bestaat uit 12 dorpen waar verschillende dorpsbelangenorganisaties actief zijn. Zij namen het initiatief tot een gezamenlijk platform om van elkaar te leren en te horen wat er in de dorpen allemaal gebeurt. Kijkindekernen.nl ondersteunt eigenlijk alles wat we doen: de verbinding tussen de dorpen is versterkt, organisaties staan in de sociale kaart en initiatieven zijn meer zichtbaar. Dat stimuleert anderen ook om mee te doen. Ik hoef daar bij mijn werk minder tijd en energie in te steken. Ik verwijs naar het platform en kan me focussen op zaken waar de dorpen me echt bij nodig hebben. Daarnaast is de samenwerking met mijnbuurtje.nl heel fijn en persoonlijk en zijn de lijntjes kort.”

-Chris Frencken, Coördinator maatschappelijke initiatieven en Buurtverbinder in Voorst – C.Frencken@voorst.nl