Een einde aan versnippering van informatie

Een einde aan versnippering van informatie

Er gebeurt van alles in je buurt. Iedereen heeft zijn eigen website met allerlei handige berichten. Maar heb jij tijd om dat allemaal te volgen? Ik niet! Samen met onze ontwikkelaars bedachten we iets slims. Wat nou als je één plek hebt waarop dat netjes bij elkaar staat en automatisch bijgewerkt wordt? Dat is nu gelukt! Op ons online communityplatform kun je nu aangeven welke websites je wilt volgen. Ons systeem checkt al die sites op nieuwe berichten en publiceert ze automatisch op het communityplatform. Of zet ze nog even in de wachtkamer als je eerst wilt controleren.

Concreet voorbeeld
Een concreet voorbeeld is een artikel op de website van de gemeente Oisterwijk over de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dit lees je hier. Dit bericht is ook automatisch gepubliceerd op de site WegwijsinOisterwijk en dat bekijk je hier.  

Zo maken we een einde aan versnippering en bieden we inwoners alle informatie handig op één plek! Samen met alle andere mooie verhalen, activiteiten, vraag en aanbod, talenten en maatschappelijke voorzieningen.

Meer weten hierover? Neem dan eens contact met ons op.

Vacature adviseur/trainer mijnbuurtje.nl

Trainer/adviseur bij mijnbuurtje.nl, is dit iets is voor jou?

Geloof jij in een verbonden buurt? Wil jij iets betekenen voor de samenleving? En vind jij ook dat we met elkaar het verschil kunnen maken? Kom dan werken bij mijnbuurtje.nl, we groeien en zoeken een extra trainer/ adviseur!

Mijnbuurtje.nl werkt al meer dan tien jaar aan meer betrokken buurten. We zijn actief in 70 gemeenten waar we samenwerken met inwoners, initiatieven, verenigingen, dorps- en wijkraden, ambtenaren en wethouders. Vanwege onze groei zoeken we een trainer/ adviseur die naast onze bestaande adviseurs en trainers helpt om te zorgen dat iedereen nog beter gebruik kan maken van de bronnen uit hun buurt. 

Wat ga je doen?
Als trainer bij mijnbuurtje.nl geef je trainingssessies over onze aanpak aan professionals van gemeenten, welzijnsorganisaties en enthousiaste buurtbewoners: onze buurtverbinders. Deze trainingssessies zijn online of op locatie. Hiervoor maken wij gebruik van ons eigen online leerplatform. Daarna ben je aanspreekpunt en trajectbegeleider voor de groepen buurtverbinders en professionals. 

Ook geef je workshops aan (potentiële) klanten en verzorg je inwonersbijeenkomsten. Als adviseur ben je een betrouwbare en goede gesprekspartner. Je vertaalt de behoefte van de klant naar de juiste oplossing en configuratie van het online platform.

Waarom werken bij mijnbuurtje.nl?
Dat kun je het beste ervaren! Onderdeel van onze procedure is dat je een dagje met ons meeloopt. Een tipje van de sluier: bij mijnbuurtje.nl werk je in een team met gepassioneerde mensen aan meer betrokken buurten. We werken hard met genoeg tijd voor veel humor, gezelligheid en positiviteit. Er is altijd ruimte voor eigen inbreng en dat verwachten we ook van je.

Wat verwachten we van je?
We vragen HBO werk- en denkniveau aangevuld met minimaal 5 jaar relevante werkervaring. Daarnaast werk je zelfstandig, ben je communicatief vaardig (zowel in woord als geschrift) en een doorzetter. Ervaring en kennis in de gemeentelijke wereld en/of in communitybuilding is een pré. Het belangrijkste is dat je open staat om te leren en jezelf te ontwikkelen.

Wat hebben wij te bieden?
We bieden je de kans om écht iets te betekenen voor de samenleving. Dat doe je in een positieve en professionele werkomgeving waarin jij gezien en gewaardeerd wordt. We vinden het belangrijk dat jij je thuis voelt. 

Word je hier enthousiast van, wil je deel uitmaken van ons team en herken je jezelf in het profiel? Neem dan contact op met Hanneke@mijnbuurtje.nl. Reageren kan tot en met 30 september 2022.

Lees hier het verhaal van onze trainer/adviseur Lonneke, bekijk eens een platform en lees ons magazine.

Logeeradres 4daagse

Het nut van een buurtplatform 

Wij adviseren gemeentes over interactie met inwoners en hoe ze ervoor zorgen dat inwoners en organisaties meer gaan ondernemen en participeren. Daarvoor werken we onder andere met buurtplatformen. Deze worden ingezet in wijken, dorpen en steden. Op dit community platform delen inwoners en organisaties informatie en nieuws en kunnen ze elkaar gemakkelijk vinden. 

Zoals Loes die een vierdaagseslaapplaats in Nijmegen aanbiedt:

Prikbord op Nijmegen-oost.nl

Loes: “Jaarlijks komen vele duizenden vierdaagselopers naar onze stad. En allemaal zoeken ze een fijne slaapplaats. Veel mensen in Nijmegen bieden graag hun huis aan voor deze sportievelingen uit binnen- en buitenland. Sommigen komen al jaren op hetzelfde adres en hebben inmiddels een goede band met de bewoners. 

Nijmegen-oost is de wijk rondom het startpunt van de 4daagse, de Wedren. Als je hier kunt logeren is dat natuurlijk ideaal: dan loop je ‘s morgens vroeg zó naar het beginpunt, zonder eerst nog met fiets, bus of trein te hoeven reizen. 

Toevallig staat mijn huis in die wijk en dit jaar wilde ik mijn drie bedden wel weer aanbieden tegen een schappelijk prijsje. Op zoek naar lopers, dus. Ik plaatste een Prikbordberichtje op het buurtplatform Nijmegen-oost.nl. Weliswaar zonder een groot landelijk bereik, maar niet geschoten is altijd mis, dacht ik.

Platgebeld voor vierdaagseslaapplaats

En wat denk je: in no time werd ik zowat platgebeld. Mensen uit het hele land kregen tips van anderen, googelden wat of kenden het platform blijkbaar al. 

Uiteindelijk bood ik plaats aan twee mensen en hun dochter. Op het adresje in Nijmegen-Oost waar ze al jaren kwamen, konden ze dit jaar niet meer terecht. Hun gastvrouw wees ze op mijn advertentie en de afspraak was snel gemaakt. Ze hebben gelopen en genoten. Handig hoor, dat buurtplatform!”

Meer weten over onze buurtplatformen? Neem dan even contact met ons op!

Buurtverbinder

Buurtverbinder® is nu een beschermd merk

Als mijnbuurtje.nl werken we aan betrokken buurten waar inwoners elkaar kennen en elkaars kwaliteiten benutten voor een goed leven in hun eigen buurt. In het online communityplatform vinden ze elkaar en alles in de buurt.

Buurtverbinders (betrokken inwoners) zorgen voor een goed gevuld platform dat iedereen kent en gebruikt. Zij maken alle mooie dingen zichtbaar in de buurt en zorgen zo voor meer verbindingen. Dit buurtverbindersconcept introduceerden wij al in 2013. Sindsdien legden we onze ziel en zaligheid in de groei hiervan. We ontwikkelden trainingen, een online Buurtverbindersacademie en trainden al meer dan 700 buurtverbinders. We bouwden de online kennisbank buurtverbinders.nl en organiseren dit jaar alweer voor de 10e keer de nationale buurtverbindersdag!

De laatste tijd merkten we dat andere organisaties de naam ‘buurtverbinder’ ook gebruiken. Een mooi compliment, maar wel één met een schaduwkant. Ze doen andere dingen, er zit geen ‘verhaal’ achter of wij en onze bestaande buurtverbinders krijgen er vragen over. Dat zorgt voor verwarring en kost onnodig energie. Daarom zijn we nu blij en trots op de officiële registratie van het merk ‘Buurtverbinder’ in de Benelux bij het Merkenbureau!

Zo beschermen we niet alleen onze jarenlange investering in het concept, maar ook de duidelijke rol van onze grote groep buurtverbinders. We noemen ze niet voor niets de helden van de buurt!

Lonneke van Bergen-Gaertner, trainer en adviseur bij mijnbuurtje.nl

Werken met passie bij mijnbuurtje.nl

Lonneke van Bergen-Gaertner

Lonneke van Bergen-Gaertner is trainer en adviseur bij mijnbuurtje.nl en woont met haar man en twee zoons in Nijmegen.

Eerst freelance werk

Lonneke: ,,Van huis uit ben ik onderwijskundige en sinds januari 2021 in dienst bij mijnbuurtje.nl. Eigenlijk ben ik al veel langer bij mijnbuurtje.nl betrokken. Hanneke, mede-oprichter van mijnbuurtje.nl, was namelijk lange tijd mijn buurvrouw. Tijdens een buurt-bbq raakten we aan de praat en vertelde ik dat ik graag meer trainingen wilde geven. Hanneke gaf aan dat mijnbuurtje.nl trainers zocht en nodigde me uit voor een gesprek. Zo startte ik 7 jaar geleden, freelance, met het trainen van buurtverbinders. Dat vond ik erg leuk. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren geholpen bij het ontwikkelen van het online leerplein van mijnbuurtje.nl, de mijnbuurtje-academie. 

Een positieve instelling

Een paar jaar later vroeg Hanneke of ik in vaste dienst wilde komen werken. Toevallig was ik al een beetje om me heen aan het kijken en toen heb ik direct JA gezegd. Wat ik mooi vind bij mijnbuurtje.nl is het geloof in de goedheid van mensen en de positieve instelling. Ik ben helemaal aangestoken door die passie. Je maakt met dit werk echt een verschil en dat geeft zo’n goed gevoel! Samen leveren we een bijdrage aan een betere wereld.

Doen waar je blij van wordt

Mijn taak is het trainen van de buurtverbinders van nieuwe platformen. Ik leer ze hoe je mensen verbindt en hoe je werkt met het platform. Er is altijd een live ontmoeting, een actieve dag waarin we elkaar (beter) leren kennen, en ook onszelf. Het gaat echt om teambuilding. Daarnaast verdelen we de taken rondom het platform, waarbij het belangrijk is dat iedereen doet wat hij of zij leuk vindt. Daar word je blij van en dat houd je ook het langst vol. Het gaat op het platform om alles zichtbaar maken wat er is, meer verbinding in de buurt, dingen delen, op elkaar letten, voor elkaar zorgen en niet meer alles alleen doen. En dat heeft een sneeuwbaleffect, want een beter leefklimaat geeft meer veiligheid en draagt bij aan meer levensgeluk. 

Het familiegevoel bij mijnbuurtje.nl

Na de training houden we contact. Dat persoonlijke werkt zo fijn. Ik ben nooit zo snel emotioneel, maar het werken met zoveel mooie en lieve mensen in het hele land raakt me echt. Ik heb heel bijzondere gesprekken met de buurtverbinders tijdens en na de trainingen. Ze hebben het hart op de goed plek en werken met passie. Bij mijnbuurtje.nl is dat precies hetzelfde, er heerst echt een familiegevoel. En daar mag ik deel van uitmaken!”

Zou jij graag deel uitmaken van het team van mijnbuurtje.nl? Kijk dan eens bij onze vacatures!

Buurtverbinders

Buurtverbinders, de helden van de buurt!

Het gaat niet goed met de wereld. Eenzaamheid, armoede en vergrijzing leiden tot minder leefbaarheid en torenhoge zorgkosten. Corona, de vluchtelingencrisis, krapte op de arbeidsmarkt, stijgende prijzen en de klimaatcrisis zorgen voor nieuwe uitdagingen.

Oplossing dichtbij
Wij zoeken de oplossing niet in Den Haag of Brussel maar dichtbij: in de buurt. Want onze buurten zijn ontzettend rijk aan voorzieningen, activiteiten, spullen, mensen met kennis en vaardigheden, verhalen, nieuwtjes, oproepjes, plekjes, ideeën en initiatieven. 

Versnipperde informatie
Helaas zijn deze bronnen uit de buurt slecht aan te boren. Informatie hierover is moeilijk vindbaar, zit maar bij een paar mensen in het hoofd of is versnipperd over allerlei websites en social media. Vaak ook nog incompleet en verouderd.  Dat is erg jammer en zo kunnen we niet optimaal gebruiken wat er allemaal al is. Niet handig in een crisistijd!

Eén plek
Zou het niet mooi zijn dat al deze informatie op één handige plek te vinden is? En dat we zo beter benutten wat onze buurten allemaal te bieden hebben? Met die enorme grote maatschappelijke uitdagingen is dat meer dan welkom!

Zichtbaar maken
Hiervoor hebben wij al lang geleden iets bedacht en dit steeds meer geperfectioneerd. Een verbindende aanpak met online platform waarin inwoners als buurtverbinder de hoofdrol spelen. Zij maken alles zichtbaar dat hun buurt in huis heeft. Mensen en organisaties vinden elkaar zo beter, benutten elkaars kwaliteiten en werken samen aan een meer betrokken buurt.  Deze aanpak heeft zich ruimschoots bewezen en zorgt aantoonbaar voor meer verbinding en ontmoetingen.

Wie is die buurtverbinder?
Een buurtverbinder is een actieve inwoner die zijn buurt belangrijk vindt en daarvoor iets wil betekenen. Ze hebben oog voor wat er al is en wat mensen wél kunnen. Samen met de buurt maken ze alle mooie dingen zichtbaar. Ze verbinden mensen en organisaties voor meer ontmoetingen en een sterkere gemeenschap. Om dit te stimuleren maken ze op hun eigen online platform alles uit hun buurt zichtbaar: verhalen, activiteiten, voorzieningen, hulp, inwoners met kennis, initiatieven, ideeën en ga zo maar door.  Ze helpen mensen het platform te gebruiken en zorgen dat iedereen meedoet. 

Op deze manier is de grote rijkdom van buurten op één plek te vinden en kun je hiermee elke crisis de baas. En dat allemaal dankzij die buurtverbinders!

Als nu elke buurt in de wereld zijn eigen buurtverbinders heeft dan komt het wel goed met die wereld, denken wij.
In ieder geval krijg je er een leukere en betrokken buurt mee!

Nieuwsgierig geworden door dit verhaal en wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Wijkkrant nijmegen-oost.nl

Zo werd deze wijkkrant financieel onafhankelijk in de corona crisis

In Nijmegen-oost wordt al 50 jaar een maandelijkse Wijkkrant uitgegeven. Toen de inkomsten door de coronacrisis dreigden terug te lopen, bood het inwonersnetwerk op nijmegen-oost.nl de uitkomst. Hoofdredacteur Eric Hendriks vertelt hoe het in crisistijd lukte om financieel onafhankelijk te worden. 

,,Dat hadden we nog niet eerder meegemaakt: adverteerders haakten massaal af toen hun inkomsten terugliepen aan het begin van de coronacrisis. Het was toen onze enige inkomstenbron als Wijkkrant omdat we niet afhankelijk willen zijn van gemeentelijke subsidies, die vervolgens vanalles wil bepalen.”

Uur van de waarheid
Het redactieteam bedacht dat als lezers de Wijkkrant zo fijn vinden ze er misschien ook wel iets voor over hebben. 

Eric: ,,Het was het uur van de waarheid. Je neemt natuurlijk het risico dat er onvoldoende steun is en je moet stoppen. Maar we wisten uit een onderzoek dat de Wijkkrant veel gelezen wordt, inwoners blij zijn met de bijzondere verhalen over buurtgenoten: verhalen die je nergens anders leest. Ze hebben hierdoor meer contacten in hun wijk.

Fan-actie
We wisten dat we de juiste snaar moesten zien te raken en benaderden onze lezers via de krant, maar ook via nijmegen-oost.nl en e-mail. Omdat veel lezers op het online platform zijn ingeschreven, konden we ze persoonlijk benaderen. We legden uit wat er speelde en vroegen: “ben je ook fan van onze wijk, de wijkkrant en wijkwebsite en wil je dat dit blijft bestaan?”. Betaal ons dan jaarlijks €10. Als ‘bewijs’ kreeg elke fan een fansticker voor op de brievenbus om trots te laten zien dat ze de Wijkkrant waarderen.” De redacteuren hadden een ambitieus streven van uiteindelijk 2.000 fans. Ze waren blij verrast toen in de eerste weken al direct 500 fans een tientje overmaakten! ,,We waren trots en konden door met de uitgave van de krant. Het online betaalsysteem op nijmegen-oost.nl zorgde voor een probleemloze automatische betaling. Inmiddels zijn 1.500 mensen fan.”

Bezorgteam
Tegelijkertijd liet het professionele bezorgbedrijf het steeds meer afweten. Bovendien werden hun diensten in diezelfde tijd steeds duurder. Eric: ,,Op een gegeven moment waren we er helemaal klaar mee. Ondanks contracten en garanties kreeg je niet waar je voor betaalde. Mensen klaagden dat ze Wijkkrant niet in de bus kregen.
Van de fanactie wisten we hoeveel we zelf voor elkaar konden krijgen. We sprongen in het diepe en vroegen lezers om hulp bij de bezorging van 12.500 wijkkranten. En het lukte! 100 wijkbewoners, verdeeld over 20 teams, wandelen nu elke maand door hun buurt en bezorgen de krant. Ze ontmoeten anderen, zwaaien naar fans met een sticker op de deur en het is nog gezond ook. Een redactielid doet vrijwillig de coördinatie. Ook deze stap leverde ons een grote besparing op. Nog een voordeel: fans met een Nee voor huis aan huisbladen krijgen door hun fansticker, toch de Wijkkrant in de bus.”

Zorg voor vrienden vóórdat je ze nodig hebt!
Wat was de grootste succesfactor? “Wat enorm hielp bij het succes van deze twee acties was het grote aantal ingeschreven inwoners op nijmegen-oost.nl die we individueel kunnen benaderen. De persoonlijke benadering van de buurtverbinders en hun mooie buurtverhalen zorgen voor veel bezoekers. We hadden dus een groot online inwonersnetwerk opgebouwd dat zich in deze crisis letterlijk terugbetaalde. We konden zo snel veel mensen bereiken.”

Zijn tip voor gemeenten is dan ook: “Zorg voor vrienden vóórdat je ze nodig hebt. Bouw continue aan een online en offline netwerk van inwoners en organisaties. En zorg dat jij zélf de eigenaar bent van dit netwerk en de gegevens. Niet een Amerikaans bedrijf.”   

Wil je weten hoe? Neem dan contact met ons op.

Mijnbuurtje.nl en Radboud Universiteit werken 10 jaar samen voor meer betrokken buurten

Al weer 10 jaar 🥳 werken wij samen met de faculteit Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit! Tientallen studenten Sociale Psychologie ontwikkelden vanuit een wetenschappelijke basis interventies voor meer betrokken buurten en een nóg beter online communityplatform. Ze worden al 10 jaar begeleid en gecoached door Docent Sociale en Cultuurpsychologie Cor van Halen. Reden dus voor mede-eigenaar Eric Hendriks om Cor te verrassen met een bloemetje!

Dankzij deze samenwerking maken wij nóg meer het verschil in buurten in Nederland. Een greep uit de onderzoeken:

  • Hoe kan door middel van sociaalpsychologische technieken vraagverlegenheid verlaagd en het aantal vragen van buurtbewoners verhoogd worden?
  • Hoe kunnen lichte gebruikers van het platform geactiveerd worden om meer gebruik te maken van het platform door middel van enkele gerichte gedragsveranderingstechnieken?
  • Hoe zorgen we ervoor dat meer wijkbewoners meedoen met het platform
  • Hoe kunnen ondernemers het beste worden aangezet tot het aanmaken van een bedrijfspagina?
  • Hoe kunnen professionals, die lid zijn van een besloten online platform het beste worden aangezet tot het stellen van hulpvragen (‘hoe doe ik… wie heeft er ervaring met…. ) of het actief reageren op vragen of het zelf delen van kennis met anderen?
  • Hoe zorgen we ervoor dat onze buurtverbinders nog makkelijker waardevolle content delen met inwoners?

Meer weten over de opleiding gedragsverandering bij de Radboud Universiteit? Bekijk hier het programma.

Nijmegen-oost.nl

Elke dag betrokken bij de buurt

Wat beweegt mensen om elke dag een buurtplatform van mijnbuurtje.nl te bezoeken? We vroegen het twee zeer frequente bezoekers van Nijmegen-oost.nl. 

Boudewijn Corstiaensen (75) uit Nijmegen is beeldend kunstenaar. Hij maakt zich sterk voor een groene strook vol biodiversiteit in zijn stad. ,,Via educatie en beeldende kunst proberen we met een werkgroep aandacht te vragen voor de groene corridors. We willen mensen in de buurt stimuleren mee te doen. Als je de regionale kranten benadert, moet je maar afwachten of ze je verhaal publiceren en of mensen die krant ook ontvangen. 

Diversiteit

Vroeger moest je eerst een brief typen, nu kunnen we op de buurtplatforms zelf berichten plaatsen. Dat werkt heel direct en vind ik redelijk uniek. Je leest er wat er te doen is in je buurt. De diversiteit aan berichten maakte het aantrekkelijk. Het maakt mensen mondig en actief. De platforms – ik gebruik www.nijmegen-oost.nl en www.mijnbrakkenstein.nl – worden veel gelezen en het aanbod is heel divers. Ik heb geleerd dat korte berichten soms beter werken dan lange verhalen.

Dagelijks

‘s Morgens lees ik op de computer altijd eerst de berichten op de platforms. Over beeldende kunst, maar ook de historie, de mensen die er wonen en wat er te doen is interesseert me. Het zou leuk zijn als ik onderwerpen kon kiezen die me boeien. Van mij zou de redactie ook best mogen selecteren wat er wel en niet geplaatst wordt. 

Kun je ook filmpjes bij je verhaal zetten? Oh, dat wist ik niet. Ga ik ook eens proberen.”

Boudewijn Corstiaensen – Fotograaf: Niek Abbes

Liesbeth van Bakel (59) uit Nijmegen-oost is medezeggenschapstrainer. In haar vrije tijd beeldhouwt ze graag. ,,Ik kijk wel een paar keer per week via mijn telefoon op nijmegen-oost.nl. Dat doe ik vaak in de trein op weg naar mijn werk. Dan lees ik het nieuws uit de buurt en kijk in de agenda en op het prikbord. Ik vind het leuk om te weten wat er te doen is en lees graag over de mensen in mijn wijk. Ik voel me daardoor heel betrokken bij mijn eigen woonomgeving.

Prikbord

Laatst zocht ik een tafel voor mijn atelier. Via het prikbord heb ik die gevonden. Ook toen ik een plek zocht om wat spullen op te slaan kreeg die die via nijmegen-oost.nl aangeboden.

Contacten

Toen ik een sleutelbos vond, heb ik er even een berichtje over geplaatst, maar zag toen dat de vrouw die ze verloor er zelf al een oproepje over had gemaakt. Ze was zo blij dat ze me een doosje heerlijke besjes gaf. Ik hoef er eigenlijk niks voor; vind het gewoon fijn om iets voor anderen te doen. Je kunt elkaar via de wijkwebsite gemakkelijk helpen en je leert op een leuke manier mensen kennen. En soms leidt het ééeen of het ander tot een nieuw contact of een interview. 

Ik vind het buurtnieuws nog altijd het leukst, maar je kunt als bewoner op het platform ook heel gemakkelijk iets aankondigen. Nijmegen-oost.nl is er altijd, en dat kun je helaas niet meer zeggen van de bezorging van regionale kranten.”

Liesbeth van Bakel
Buurtspel mijnbuurtje.nl

Waarom elke buurt het buurtspel moet spelen.

Dat zegt Eric Hendriks, initiatiefnemer van mijnbuurtje.nl. Waarom? Zijn die gesprekken nu niet leuk genoeg? ,,Natuurlijk is er niets mis met een praatje over het weer of vragen hoe het gaat. Maar een gesprek kan zoveel leuker en verrassender zijn! Dat begint vaak met een verrassende vraag. Om daarbij te helpen bedachten we een aantal leuke maar ook onverwachte vragen. En ja, als die op zo ’n kaartje staan dat je ‘moet’ voorlezen dan doe je dat natuurlijk 🙂 en zo begint vaak een heel leuk gesprek!”

De vragen in het buurtspel zijn geen ja-nee vragen, maar open vragen uit de waarderende interviewtechniek. Hiermee maak je energie los bij de ander, zoals met de vraag ‘Wat wilde je als kind graag worden?’ of ‘Welke gebeurtenis in deze buurt is je het meest bijgebleven?’. 

De beste ervaringen
De vragen gaan over de beste ervaringen uit je eigen leven.  Het hoeft niet persé alleen maar positief te zijn: het gaat er vooral om wat jou energie gaf. Met deze vragen krijg je vaak waardevolle antwoorden en blijken mensen vol verrassingen te zitten. Er wordt ook heel wat afgelachen en er ontstaat zo een hechte band. Een mooie basis voor fijner wonen en wie weet onderneem je samen nog wel iets in de buurt!

Mooi excuus
Het buurtspel is dus eigenlijk een mooi excuus om die vragen te stellen? “Inderdaad! Jij kunt er ook niets aan doen dat je die vraag moet stellen… Het is dus gewoon een handig hulpmiddel om iets op gang te brengen. Je kunt het in allerlei spelvormen toepassen. Dus: verbeter de wereld en stel een verrassende en waarderende vraag!”

Al op meer dan 500 plekken wordt het buurtspel gespeeld. Om kennis te maken, maar ook buren die al 20 jaar naast elkaar wonen verrassen elkaar nog steeds!

Wil je ook een verrassend gesprek in de buurt? Bestel het via mijnbuurtje.nl/buurtspel 

mijnbuurtje.nl werkt aan meer betrokken buurten waar mensen elkaar goed kennen, hun kwaliteiten benutten en samen een goed leven leiden. Hiertoe trainen zij inwoners als Buurtverbinder om alle mooie dingen in de buurt zichtbaar te maken en bieden ze instrumenten als een online communityplatform en het Buurtspel.