Leuk om aan het eind van het jaar nog even terug te kijken op alles wat gebeurde en plannen te maken voor 2020. Ik deel graag een aantal hoogtepunten van mijnbuurtje.nl.

Koninklijke aandacht
Dit jaar startte met een wel heel bijzondere uitnodiging. Namens mijnbuurtje.nl was ik welkom op de nieuwjaarsreceptie van onze Koning en Koningin. Superleuk om mee te maken! Het bleek de aftrap van een wervelend jaar.
Naast mooie inwonersavonden, bijzondere trainingen voor buurtverbinders en hartverwarmende lanceerfeesten, sprongen er een aantal dingen echt uit.

Workshops voor gemeenten
Zo startten we met workshops “Succesvol samenwerken met inwoners”. De bedoeling was om er twee te geven, maar al snel bleek de belangstelling zo groot, dat we deze workshops ook komende jaar weer gaan geven. Al meer dan 70 gemeenten namen hieraan deel en inwoners waren onverminderd erg enthousiast. Die houden we erin!

Buurtverbindersdagen
Twee keer per jaar organiseren we de landelijke buurtverbinderdsdagen. Alle vrijwilligers en professionals die in hun eigen wijk, dorp of stad actief zijn, worden uitgenodigd voor een gezellige en inspirerende bijeenkomst. We geven workshops en er wordt onderling kennis uitgewisseld. In 2020 wordt de vorm iets veranderd en krijgen de buurtverbinders in de zomer een verdiepingsworkshop ABCD aangeboden tijdens de buurtverbindersdag. Zo zorgen we dat de ABCD kennis die de buurtverbinders hebben, nog verder wordt verdiept.

Congressen
In 2019 waren we aanwezig op verschillende congressen. Soms met een stand, maar nog vaker als spreker. Voor ons sprong het Democratiefestival eruit. Erg mooi om de beweging te zien ontstaan waarbij inwoners, organisaties en overheid samen gaan werken aan de opgaven waar we voor staan. Precies dat wat past bij het motto van mijnbuurtje.nl!

Groei in het team van mijnbuurtje.nl
Ook binnen het team van mijnbuurtje.nl was er een hoop positieve energie. Niet alleen groeiden we qua aantal medewerkers, we verhuisden ook naar een fijne nieuwe plek. Die we pas hebben ingewijd met een toffe housewarming. En hier is plaats genoeg om nog wat verder door te groeien.

Nieuwe klanten
De ruimte hebben we nodig, want ook qua klanten maakten we mooie stappen dit jaar. We zijn nu al actief in meer dan zestig steden en dorpen. Daar durfden we een paar jaar geleden alleen maar van te dromen. In 2020 starten we meteen met het opzetten van nieuwe mijnbuurtjes in weer vier gemeenten. We hopen er nog vele aan te sluiten!

De aanpak van mijnbuurtje.nl in het nieuws!
Het jaar eindigt met een aantal mooie publicaties. Degene waar we het meest trots op zijn is die van de Erasmus Universiteit. Hun onderzoekscentrum deed in opdracht van het Oranjefonds onderzoek naar de impact van onze aanpak. De resultaten waren overweldigend positief. Een geweldige opsteker voor alle buurtverbinders die met hart en ziel betrokken zijn bij hun eigen buurt. En voor ons de bevestiging dat we echt op de goede weg zijn.

Mede namens al mijn collega’s wens ik iedereen een heel gezond, gezellig en betrokken 2020!

Hanneke van Stokkom