Mijnbuurtje.nl en Radboud Universiteit werken 10 jaar samen voor meer betrokken buurten

Al weer 10 jaar 🥳 werken wij samen met de faculteit Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit! Tientallen studenten Sociale Psychologie ontwikkelden vanuit een wetenschappelijke basis interventies voor meer betrokken buurten en een nóg beter online communityplatform. Ze worden al 10 jaar begeleid en gecoached door Docent Sociale en Cultuurpsychologie Cor van Halen. Reden dus voor mede-eigenaar Eric Hendriks om Cor te verrassen met een bloemetje!

Dankzij deze samenwerking maken wij nóg meer het verschil in buurten in Nederland. Een greep uit de onderzoeken:

  • Hoe kan door middel van sociaalpsychologische technieken vraagverlegenheid verlaagd en het aantal vragen van buurtbewoners verhoogd worden?
  • Hoe kunnen lichte gebruikers van het platform geactiveerd worden om meer gebruik te maken van het platform door middel van enkele gerichte gedragsveranderingstechnieken?
  • Hoe zorgen we ervoor dat meer wijkbewoners meedoen met het platform
  • Hoe kunnen ondernemers het beste worden aangezet tot het aanmaken van een bedrijfspagina?
  • Hoe kunnen professionals, die lid zijn van een besloten online platform het beste worden aangezet tot het stellen van hulpvragen (‘hoe doe ik… wie heeft er ervaring met…. ) of het actief reageren op vragen of het zelf delen van kennis met anderen?
  • Hoe zorgen we ervoor dat onze buurtverbinders nog makkelijker waardevolle content delen met inwoners?

Meer weten over de opleiding gedragsverandering bij de Radboud Universiteit? Bekijk hier het programma.