mijnbuurtje: goed nieuws in Februari

Hieronder vind je onze goed nieuwsbrief van Februari. Veel plezier! Wil je deze voortaan ook ontvangen? Schrijf je dan hier even in.

Wij trainen buurtbewoners als buurtverbinder en geven bewoners een online dorpsplein. Zo verbind je alle hulp, spullen en creativiteit bij jou in de buurt.
Download nu het gratis starterspakket voor een meer verbonden buurt!

Beste lezer,

zo vlak voor de krokusvakantie realiseerden we ons dat 2015 wel héél flitsend van start ging! Een stadsbrede jury nomineerde ons als ‘Nijmegenaar van het jaar 2014’ en we starten in Delft, Heumen en Rotterdam. Ook onze nieuwe ‘lokale economie’ module is online: hiermee worden buurten niet alleen sociaal sterker, maar ook economisch sterker.

We zijn benieuwd wat we voor jouw buurt kunnen betekenen!

Vriendelijke groet,

het team van mijnbuurtje.nl: Eric, Imme en Hanneke.


Zorgprofessionals gebruiken vaker de buurtsite

Steeds meer zorg- en welzijnsprofessionals gebruiken de mijnbuurtje interactieve buurtplatformen. In hun werk versterken ze de zelfredzaamheid van hun cliënten. Hiertoe benutten ze de lokale mijnbuurtje buurtplatformen waarmee ze snel informele hulp in de buurt vinden. Omroep Gelderland maakte er een reportage over.

Zo kies je een digitaal buurtplatform

Leveranciers van digitale plat-formen bellen ons plat horen we de laatste tijd van gemeenten. Wat moeten we hiermee en hoe kiezen we het goede platform? En wat kunnen we als gemeente bepalen en wat laten we aan bewoners over? Herkenbaar? Volg dan onze workshop voor een overwogen keuze en beleid. Lees hier meer.

Versterk je lokale economie

In een wereld waarin consumenten met één muisklik hun bestelling plaatsen hebben lokale winkels en bedrijven het zwaar. Hoe blijf je hierin staande? We introduceerden nieuwe mogelijkheden in ons platform voor lokale ondernemers waarmee ze zich volwaardig profileren in de buurt. Lees hier meer over hoe we de lokale economie stimuleren.

Meer weten over de mijnbuurtje aanpak? Kijk op mijnbuurtje.nl of download het gratis starterspakket voor een verbonden buurt. 

Wil je deze voortaan ook ontvangen? Schrijf je dan hier even in.