Krachtige functies van een buurtsite!

Soms krijgen we de vraag van bewoners waarom de kosten van onze buurtsites hoger zijn dan die van bijv. een WordPress site? We kunnen ons deze vraag goed voorstellen en geven dan ook graag uitleg.

Achtergrond
Mijnbuurtje.nl wordt gevormd door bevlogen buurtbewoners die blij worden als mensen in de buurt elkaar weer weten te vinden en dingen samen gaan doen: Eric, Hanneke, Jan-Willem, Rik, Elma en Maaike. Dit deden we al in onze eigen buurt maar nu ook professioneel via onze social enterprise waarvoor maatschappelijke impact belangrijker is dan winst. We zijn nu in meer dan 25 gemeentes actief. Dit doen we door buurtbewoners en professionals te trainen als ‘buurtverbinder’ alsook via een platform dat we de afgelopen tien jaar ontwikkelden.

Over het platform
Dit platform bevat vele krachtige functies die het niveau van een WordPress website ver overstijgen. Ons platform is zowel een communicatieplatform als een informatieplatform. Je kunt het gebruiken om ervoor te zorgen dat iedereen op de hoogte is van wat er speelt, kan meedoen en zich kan laten zien. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om alle ‘assets’ die een dorp of wijk heeft zoveel mogelijk zichtbaar te maken zodat ze benut kunnen worden. ‘Assets’ zijn mensen, talenten, tijd, spullen, bedrijven, ideeën, plekken en nog veel meer bezittingen van de wijk. De opzet van het platform is gebaseerd op de Asset Based Community Development (ABCD) aanpak, die uitgaat van wat er in de wijk is en wat mensen zelf kunnen ‘brengen’. Om dit allemaal mogelijk te maken bevat het totale mijnbuurtje platform dan ook zo’n 35 modules. Hieronder staan er een aantal. Ben je geïnteresseerd in alle modules?  Neem dan even contact op.

Agenda
Nieuws van buurtbewoners
Prikbordadvertenties
Integratie met sites als overheid.nl
Hulpvragen en hulpaanbod
Buurtmail met automatische updates over relevante onderwerpen in eigen buurt
Buurtradar
Uitgelicht nieuws
Buurtbewoners zichtbaar
Buurtfoto’s
Buurtverbeteringen
Buurtvideo’s
Automatische integratie met social media
Buurtverhalen
Sociale kaart van zorg en welzijn diensten en aanbieders in de buurt
Bedrijvengids
Ondersteuning groepen
Data uitwisseling voor eigen app ontwikkeling door bewoners
Besloten privé groepen voor bijv. mantelzorg
Koppeling met lokale media
Bedrijfspagina’s met producten en diensten voor lokale winkels en bedrijven
Dashboard: maandelijks automatisch cijfers en grafieken over de groei van gebruikers en gebruik van het platform
en nog veel meer…

Uitgebreid systeem
Het platform is dus niet alleen een omgeving waar bewoners elkaar onderling treffen en dingen uitwisselen, maar ook een marktplaats voor (hulp)vraag en aanbod, een wijkagenda, bedrijvengids, sociale kaart, buurtradar. Kortom, een kaart waarop alle dingen staan die gebeuren in de buurt. Daarnaast zijn er koppelingen met externe databronnen zodat alles wat er in een buurt gebeurt, ook zichtbaar gemaakt wordt. Tot slot wordt alle data op de site veilig neergezet en versleuteld.

Een uitgebreid systeem dus met heel veel functionaliteit dat voortdurend wordt aangepast en uitgebreid. Buurtverbinders hebben daar een belangrijke stem in en dragen nieuwe functionaliteiten aan die wij vervolgens bouwen. Zo bevat de buurtsite functies die erg handig zijn voor winkeliers en bedrijven om hun aanbod te tonen en zo de lokale economie te stimuleren. Zoals bijv. met een narrow casting functie waarbij informatie van het platform wordt getoond op displays bij winkeliers. De gemeente kan het gebruiken om al het zorg- en welzijnsaanbod te laten zien via de sociale kaart. Ook voor een koppeling met wijkkranten is gezorgd. Via het CMS systeem kunnen belangrijke items voor de wijkkranten, zoals nieuws en prikbordadvertenties, eenvoudig gedownload worden en rechtstreeks in de wijkkrant geplaatst worden.

Maatschappelijke vraagstukken
Deze uitgebreide functionaliteit gecombineerd met de aanpak waarin bewoners een verbindende rol als buurtverbinder spelen, geeft een antwoord op allerlei maatschappelijke vraagstukken. Stijgende zorgkosten. Krimp en leegloop in dorpen op het platteland. Toenemende verharding en individualisering. Hoe een gemeente burgers meer betrekt bij de inrichting van de stad. Goed werkende communicatie met bewoners en een up-to-date informatiesysteem van je wijk of dorp is het fundament om dingen te verbeteren.

Licentiekosten
Veel van deze uitbreidingen zitten allemaal inbegrepen in de licentiekosten. Daar zit trouwens ook een servicedesk bij in die je helpt bij het goed gebruiken van het systeem alsook jaarlijks twee landelijke buurtverbindersdagen waarin buurtverbinders elkaar ontmoeten, extra training krijgen en van elkaar leren.  Het onderhouden van zo’n uitgebreid systeem en uitbreiding daarvan, kost veel tijd. Dagelijks werken onze ontwikkelaars aan steeds meer handige en mooie dingen voor de buurt.

De prijzen die wij hanteren gaan dus niet alleen maar over hosting en zijn zeker niet te vergelijken met een WordPress site. Wij bieden een complete buurtaanpak om te zorgen voor meer verbinding in wijken en dorpen en willen waarde toevoegen op alle manieren die we daarvoor samen met onze klanten bedenken. 

Ben je geïnteresseerd in onze aanpak?  Neem dan even contact op.