In no-time het hele dorp gemobiliseerd

  • Naam: Willem Wolters
  • Buurtverbinder bij: DigiDiek
  • Leeftijd: 67 jaar
  • Woont in dorp: Nieuw Dijk
  • Woont in het dorp sinds: 1974
  • Buurtverbinder sinds: januari 2016

Waarom ben je buurtverbinder geworden?
De mijnbuurtje aanpak sprak mij erg aan. Niet alleen het digitale, dus het online gedeelte. Maar juist ook het offline deel, dus met buurtverbinders die de oren en ogen van het dorp en eigenlijk ook van het platform zijn. Het direct contact met de medemens gaat zo namelijk niet verloren.

Wat houdt het werk in?
Ik ben dus met anderen buurtverbinders de oren en ogen van het dorp. Wij proberen dingen op te pikken in het dorp. Ik probeer ook samen met de andere buurtverbinders de leefbaarheid in het dorp te handhaven en eventueel te vergroten. Feitelijk gaat het dus om de leefbaarheid, de onderlinge samenhang en de cohesie te vergroten door verbinding te leggen tussen de groepen, verenigingen en bewoners onderling.

Wat is je leukste ervaring als buurtverbinder?
Vorig jaar hadden wij in no-time het hele dorp gemobiliseerd bij een evenement in Didam. We stonden als buurtverbinders tussen al die verenigingen. We hadden daarbij ons shirt aan van buurtverbinders digiDIEK Toen dacht ik echt: ‘Dit is het, zo moet het’. En daar werd ik heel blij van.

Wat is jouw advies voor buurten die nog twijfelen om te beginnen met het platform?
Niet twijfelen, gewoon beginnen! Mijn advies is om het offline gedeelte goed in gedachte te houden. Focus je niet alleen op het onlinedeel. Mensen zijn snel geneigd om alleen een website te maken en vervolgens merk je dan dat men die wel leest maar dat er geen respons komt. Dit moet je toch najagen en dat doe je door buurtverbinders die offline werken. Zij kunnen zaken die ze offline tegenkomen weer vertalen naar het online gedeelte, om iedereen te bereiken. Dan heb je succes en dan merk je dat daar waardering voor is.

Heb je een tip voor een collega buurtverbinder?
Doe het buurt verbinden vooral samen. Benut elkaars sterke kanten en ken je eigen zwakke kanten. Daarvoor is die training wel noodzakelijk geweest omdat je elkaar een beetje leert kennen en erachter komt wat iemands sterke kanten zijn. Hierdoor kun je gebruik maken van ieders kwaliteiten.