Initiatiefnemers mijnbuurtje.nl genomineerd voor Nijmegenaar van het jaar 2014

We wisten het al een paar dagen, maar vandaag mag het nieuws ook gedeeld worden. Eric Hendriks en Hanneke van Stokkom zijn als initiatiefnemers van mijnbuurtje.nl genomineerd als Nijmegenaar van het jaar. Een onafhankelijke voordrachtscommissie selecteerde uit een lijst van 20 kandidaten, een voorselectie van vijf kandidaten. Een stadsjury met vertegenwoordigers uit alle delen van de Nijmeegse samenleving, nomineerde drie kandidaten en wees de winnaar aan. Rob Jaspers, de Nijmegenaar van 2013 is juryvoorzitter.

Mijnbuurtje is genomineerd omdat het “de Nijmeegse buurten krachtiger maakt” en wordt gezien als “een uitstekend hulpmiddel bij alle veranderingen in de zorg die op komst zijn”.

Andere kandidaten zijn Doro Krol, voorheen nachtburgemeester van Nijmegen en Toine Tax, directeur poppodium Doornroosje.  Op 5 januari 2015 wordt de winnaar bekend gemaakt.  Wij zijn in ieder geval heel erg trots op de erkenning van het belang van wijkcommunicatie. Niet alleen voor ons, maar voor iedereen die hiermee in hun eigen buurt actief is!

Lees hier het bericht in de Gelderlander en het persbericht van de gemeente Nijmegen.

 

Naschrift: Op 5 januari werd bekend gemaakt dat Toine Tax van Doornroosje, de titel mag gaan dragen van Nijmegenaar van het jaar. Wij feliciteren Toine van harte met zijn titel!