Het wordt steeds leuker in de dorpen: digitaal dorpsplein daverend succes in Oosterhuizen.

Begin 2014 vroeg de gemeente Apeldoorn ons om de mijnbuurtje aanpak te komen delen met een groep enthousiaste buurtbewoners. Er was een klein dorp bij Apeldoorn, die zich gemeld had met de vraag voor een ‘dorps app’. Ze hadden onderzoek gedaan naar platformen in Nederland en mijnbuurtje bood hen de beste mogelijkheden. Onze enige “zorg” was dat mijnbuurtje tot op dat moment alleen in steden geprobeerd was en nog niet in een dorp. Zou het daar nodig en zinvol zijn?

Het geven van de training was een bijzondere ervaring. Met enthousiaste buurtbewoners en professionals samen aan de slag in het mooie dorpshuis, midden in de prachtige landelijke omgeving van Oosterhuizen. Vorige week ontvingen we dit enthousiaste bericht van hen, dat we graag met jullie delen:

Drukte op dorpsplein www.OnsOosterhuizen.nl

Het is voorjaar! We gaan weer naar buiten en maken vaker een praatje in de buurt. Online spreken we elkaar ook vaak. Sinds vorig jaar oktober zijn we in de lucht met www.onsoosterhuizen.nl en we hebben elkaar veel te vertellen.

Doe ook mee!

In een dorp van 900 inwoners hebben al 150 mensen hebben zich ingeschreven op deze site. Zij kunnen iets aanbieden, verkopen, hulp vragen, nieuwsberichten plaatsen, foto’s plaatsen etc. Ook hebben meer dan 35 bedrijven en organisaties een eigen pagina aangemaakt. Gemiddeld zijner 1300 sessies per maand. Het gemiddeld aantal unieke gebruikers in 2015 is 670 per maand. In 2014 waren dit er gemiddeld 490 per maand, een stijgende lijn dus!

10.000 pagina’s per maand

Maar er zijn ook veel mensen die gewoon een beetje rondkijken op het plein, zonder dat ze ingeschreven zijn. Want gemiddeld tellen we bijna 10.000 bekeken pagina’s per maand! Het totaal aantal bekeken pagina’s tot nu toe is 57.500 en het totaal aantal unieke gebruikers tot nu toe is 3000…

Adverteerders

Tsja, daar zijn we wel even stil van. En dat in zo’n klein dorp. Net als in het echt zijn we dus ook online een heel actief dorp. Zakelijk gezien is dat interessant, daar gaan we ons komende tijd in verdiepen. In de toekomst willen wij de site graag in de lucht houden. Dat kan betaald worden door adverteerders. Dat vergt een goede voorbereiding en waterdichte afspraken. Zover zijn we nog niet. Dus kunnen bedrijven en organisaties gratis hun verhaal kwijt op onze site. En zeker weten dat ze gezien worden. In 5 maanden tijd zijn bijna 60.000 pagina’s bekeken!

Buurdorpen op bezoek

Op 16 april gaan we in het Dorpshuis de andere 9 dorpen van Apeldoorn over onze site vertellen. Alle Dorpsraden zijn uitgenodigd. Mijnbuurtje, de maker van onze site, zal er ook een verhaal vertellen. We hopen dat de andere dorpen ook een eigen interactieve website krijgen. En we in de toekomst met elkaar verbonden zijn. Het wordt steeds leuker in de dorpen!’

Wil jij dit ook voor jouw dorp: neem dan nu contact met ons op.

Damestrekkertocht Oosterhuizen 2014

Foto en tekst door Hanneke Stegeman