Op donderdag 23 april tussen 9.30 en 12.00 uur organiseren we een gratis online workshop: Succesvol Samenwerken met inwoners tijdens de Coronacrisis. Vanuit iedere gemeente mogen maximaal twee deelnemers gebruik maken van dit aanbod. Meld je dus snel aan, want vol =vol. 

Coronacrisis
Het is crisis en het zou zomaar kunnen zijn dat deze nog een hele tijd gaat duren. In deze periode hebben we elkaar hard nodig. Ons medisch systeem en de zorgprofessionals staan onder hoge druk.  Nu is het cruciaal om hen zoveel mogelijk te ontlasten zodat ze zich vooral kunnen richten op de urgente gevallen. Want anders gaat het pas echt mis.

Samenwerken met inwoners
Wij en jij kunnen ze daarbij enorm helpen. Dat kunnen we doen door als gemeente en inwoners zo goed als het kan samen te werken. Ervoor te zorgen dat inwoners goed geïnformeerd worden, elkaar weten te vinden en onderling hulp regelen. Maar ook door hen te helpen de lichtpuntjes te zien. Zo maken we maximaal gebruik van elkaars talenten, tijd, kennis en kunde en ontlasten we de zorgprofessionals maximaal.

Maar hoe doet je dat als gemeente? Hoe faciliteer je zo’n proces? Hoe maak je online alle ‘assets’ zichtbaar en zorg je dat inwoners elkaar vinden en dat jij hier nu je rol kunt nemen?

Precies daarover gaat het in deze gratis online workshop. We gebruiken de techniek van ‘Waarderend Organiseren’.

De inhoud

  • Even kennismaken volgens methode mijnbuurtje.nl
  • Inleiding op het thema ‘Succesvol samenwerken tijdens de crisis’
  • Op zoek naar succesfactoren in samenwerking tussen inwoners en gemeente
    • Bewust worden van wat er al werkt en de werkende factoren hiervan
  • De mijnbuurtje.nl aanpak en hoe gemeenten die nu succesvol inzetten tijdens deze crisis

Deze gratis online workshop duurt 2,5 uur. 

Per gemeente mogen hier maximaal twee ambtenaren gratis aan deelnemen. 

Meld je hier aan

Deze workshop incompany volgen zodat je meteen een plan maakt om voorbereid te zijn op wat komt na deze crisis? Dat kan ook. Je vindt hier meer informatie.