Geslaagd Democratiefestival

Het eerste Democratiefestival in Nederland zit erop en natuurlijk waren wij er bij! Afgelopen weekend was het eiland Veur Lent bij Nijmegen omgetoverd tot een waar festivalterrein, inclusief foodtrucks en zweefmolen. Er hing een heerlijk relaxed sfeertje en zelfs het weer werkte mee. Met zo’n 28 graden en af en toe een briesje was het goed toeven op het terrein.

Het Democratiefestival is opgezet om jong, oud, bekende en onbekende Nederlanders, politici, maatschappelijke organisaties, bedrijven en inwoners naar elkaar te laten luisteren, van elkaar leren en met elkaar in gesprek te gaan. Democratie is immers van ons allemaal.

Met elkaar in gesprek gaan, dat is waar wij met mijnbuurtje.nl ook voor staan. Het verbinden van inwoners onderling maar ook met gemeente en organisaties.

Op uitnodiging van de VNG mochten we gebruik maken van ruimte in hun tent in het Partnerdorp van het Democratiefestival. Zowel vrijdag als zaterdag gaven wij goed bezochte presentatie over ‘Het maken van een betrokken buurt’. Erg leuk dat er ook een meerdere enthousiaste buurtverbinders aanwezig waren die tijdens onze presentatie hun persoonlijke ervaringen deelden!

Op de eerste dag liepen we kamervoorzitter Khadija Arib tegen het lijf hadden we de eer om  haar ons buurtspel te overhandigen. En super leuk, onze eigen Elma werd samen met Khadija Arib geïnterviewd door de NOS Radio 1!