Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Congres: Armoedebestrijding door communitybuilding – Je voelt je rijker in een betrokken buurt

19 mei 2021 @ 09:30 12:00

Op 19 mei organiseren wij het online congres ‘Armoedebestrijding door communitybuilding – Je voelt je rijker in een betrokken buurt’. Een boeiende en interactieve ochtend, om nu eens écht antwoord te krijgen op al je vragen. Dit congres is gratis en vooral interessant voor ambtenaren die zich bezighouden met armoedebestrijding, werkend in het sociaal domein of de schuldhulpverlening. Daarnaast zijn medewerkers van welzijnsorganisaties van harte welkom.

Vragen…
Hoe maak je verbinding met inwoners in armoede die zich moeilijk laten zien? Hoe zorgen we voor gedeelde verantwoordelijkheid met maatschappelijke partners als we kiezen voor een integrale armoede aanpak? Hoe vergroten we het sociaal kapitaal bij onze inwoners?

…en antwoorden
“Effectieve armoedebestrijding gaat uit van werken met empowerment“ zegt onderzoek door kennisinstituut Movisie. Door te investeren in het sociale kapitaal van mensen vergroot je steun van familie, vrienden of buren. Met nieuwe lokale initiatieven zoals buurtmoestuinen bereik je beter kwetsbare groepen. 

Mijnbuurtje.nl
De kracht van mijnbuurtje.nl is het verbinden van mensen. Onze bewezen succesvolle aanpak zorgt voor meer ontmoetingen in de buurt en dat maakt mensen sterker en gezonder. Inwoners en professionals weten elkaar snel te vinden via een online communityplatform.

Het congres: Armoedebestrijding door communitybuilding – Je voelt je rijker in een betrokken buurt
Mijnbuurtje.nl houdt op 19 mei van 09.30 tot 12.00 uur een boeiend en inspirerend online congres over dit actuele onderwerp. Het programma is leuk, afwisselend en interactief. Met onze gasten kijken we vanuit verschillende rollen naar de werkende factoren: dus wat er écht werkt! 

Sprekers
Zo komt aan het woord: de ervaringsdeskundige, de onderzoeker, de deurwaarder, de teammanager schuldhulpverlening van een grote gemeente, een gebruiker van het platform van mijnbuurtje.nl, een beleidsadviseur en nog veel meer. Dat alles op een bijzondere manier gepresenteerd door… dat is nog een verrassing!

mijnbuurtje.nl