Nijmegen-oost.nl

Elke dag betrokken bij de buurt

Wat beweegt mensen om elke dag een buurtplatform van mijnbuurtje.nl te bezoeken? We vroegen het twee zeer frequente bezoekers van Nijmegen-oost.nl. 

Boudewijn Corstiaensen (75) uit Nijmegen is beeldend kunstenaar. Hij maakt zich sterk voor een groene strook vol biodiversiteit in zijn stad. ,,Via educatie en beeldende kunst proberen we met een werkgroep aandacht te vragen voor de groene corridors. We willen mensen in de buurt stimuleren mee te doen. Als je de regionale kranten benadert, moet je maar afwachten of ze je verhaal publiceren en of mensen die krant ook ontvangen. 

Diversiteit

Vroeger moest je eerst een brief typen, nu kunnen we op de buurtplatforms zelf berichten plaatsen. Dat werkt heel direct en vind ik redelijk uniek. Je leest er wat er te doen is in je buurt. De diversiteit aan berichten maakte het aantrekkelijk. Het maakt mensen mondig en actief. De platforms – ik gebruik www.nijmegen-oost.nl en www.mijnbrakkenstein.nl – worden veel gelezen en het aanbod is heel divers. Ik heb geleerd dat korte berichten soms beter werken dan lange verhalen.

Dagelijks

‘s Morgens lees ik op de computer altijd eerst de berichten op de platforms. Over beeldende kunst, maar ook de historie, de mensen die er wonen en wat er te doen is interesseert me. Het zou leuk zijn als ik onderwerpen kon kiezen die me boeien. Van mij zou de redactie ook best mogen selecteren wat er wel en niet geplaatst wordt. 

Kun je ook filmpjes bij je verhaal zetten? Oh, dat wist ik niet. Ga ik ook eens proberen.”

Boudewijn Corstiaensen – Fotograaf: Niek Abbes

Liesbeth van Bakel (59) uit Nijmegen-oost is medezeggenschapstrainer. In haar vrije tijd beeldhouwt ze graag. ,,Ik kijk wel een paar keer per week via mijn telefoon op nijmegen-oost.nl. Dat doe ik vaak in de trein op weg naar mijn werk. Dan lees ik het nieuws uit de buurt en kijk in de agenda en op het prikbord. Ik vind het leuk om te weten wat er te doen is en lees graag over de mensen in mijn wijk. Ik voel me daardoor heel betrokken bij mijn eigen woonomgeving.

Prikbord

Laatst zocht ik een tafel voor mijn atelier. Via het prikbord heb ik die gevonden. Ook toen ik een plek zocht om wat spullen op te slaan kreeg die die via nijmegen-oost.nl aangeboden.

Contacten

Toen ik een sleutelbos vond, heb ik er even een berichtje over geplaatst, maar zag toen dat de vrouw die ze verloor er zelf al een oproepje over had gemaakt. Ze was zo blij dat ze me een doosje heerlijke besjes gaf. Ik hoef er eigenlijk niks voor; vind het gewoon fijn om iets voor anderen te doen. Je kunt elkaar via de wijkwebsite gemakkelijk helpen en je leert op een leuke manier mensen kennen. En soms leidt het ééeen of het ander tot een nieuw contact of een interview. 

Ik vind het buurtnieuws nog altijd het leukst, maar je kunt als bewoner op het platform ook heel gemakkelijk iets aankondigen. Nijmegen-oost.nl is er altijd, en dat kun je helaas niet meer zeggen van de bezorging van regionale kranten.”

Liesbeth van Bakel