De dankbare kracht van een buurtverbinder met online platform

De dankbare kracht van een buurtverbinder met online platform

Buurtverbinder Hanny Markerink van Samensintanthonis.nl had een mooie ervaring die we graag delen. Het toont de waarde van de buurtverbinder en hoe dankbaar dit werk kan zijn.

Samenwerking tussen drie dorpen
Hanny: ,,Uit één van de andere kerkdorpen in de regio kreeg ik de vraag van inwoner Judith of ik iemand wist die een kinderwagen kon gebruiken, liefst een statushouder. Judith overwoog eerst om hem op Marktplaats te zetten, maar liever maakte ze er iemand blij mee die er echt om verlegen zat.” Omdat Hanny korte lijnen heeft met het dorpsteam, legde ze de vraag neer bij Caroline Hoogeboom, sociaal werkster in Sint Anthonis. Door deze samenwerking werd er vrijwel onmiddellijk contact gelegd met een Syrisch gezin in één van de andere dorpen. Samen met Judith ging Hanny de kinderwagen brengen. Ze plaatste er dit berichtje over op samensintanthonis.nl. Hanny: ,,De moeder, Nahed, was zo blij! Zo zie je hoe belangrijk je werk als dorpsverbinder is. Het meeste contact gebeurt live in het dorp, de website helpt daarbij enorm. We bereiken daardoor zoveel meer inwoners!”

Het platform lezen in je eigen taal
Maar het verhaal gaat nog verder.

Hanny sprak met Nahed via Google translate op hun mobieltjes. Ook liet Hanny het platform samensintanthonis.nl zien. Nahed schreef zich meteen in en tot Hanny’s grote verrassing kon de Syrische de berichten op het platform meteen in haar eigen taal lezen! Dat deed ze door ‘automatisch vertalen’ op haar telefoon aan te zetten.

(hier vind je uitleg daarover)

Door een artikel meer aandacht
Later zocht Hanny Nahed nog eens op en vroeg hoe het met haar ging. Ze ontdekte dat Nahed graag de Nederlandse taal wilde leren. Hanny: ,,Er staan wel vaker oproepjes op het platform voor het begeleiden van statushouders of taalhulpjes, maar die leiden niet altijd tot een match. Ik besloot daarom zelf een artikeltje te schrijven over mijn tweede bezoekje. Daarop kwamen direct twee reacties en Nahed krijgt binnenkort taalles van een buurtbewoonster. Ze kreeg daarnaast zelfs babykleding aangeboden. Zo leuk! Ik denk dat zo’n bericht op het platform wat meer tot het gevoel spreekt. Het maakt het concreet.”

Hanny is ervan overtuigd dat je als dorpsverbinder, door de buurt in te gaan, heel veel kansen hebt om verbindingen te leggen in het dorp of de wijk. Hanny: ,,Het online platform is heel ondersteunend om onze rol als dorpsverbinder te kunnen blijven uitvoeren. Wij kunnen niet meer zonder. Hier ligt echt de kracht van de buurtverbinder. En het is zo dankbaar!”.

Meer weten over onze buurtplatformen? Neem dan even contact met ons op!