Congres mijnbuurtje.nl

Congres: Gouden lessen voor de gemeente van de toekomst

Op 14 oktober 2021 vierden we het tienjarig bestaan van mijnbuurtje.nl met ons congres ‘Gouden lessen voor de gemeente van de toekomst!’ waarin wij samen met onze klanten geleerde lessen deelden. De deelnemers hoorden van diverse gemeenten over hoe zij succesvol online buurtplatformen en buurtverbinders inzetten om samen te werken aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken zoals eenzaamheid, armoede, energietransitie, participatie, sociale kaart en het versterken van de sociale cohesie. Het online congres werd vanuit een studio in Hilversum gepresenteerd door de bekende radio- en televisie presentator Frank du Mosch. 

Eric Hendriks en Hanneke van Stokkom, oprichters van mijnbuurtje.nl, vertelden over hun aanpak en de deelnemers maakten kennis met elkaar door middel van het buurtspel van mijnbuurtje.nl. Ook speelden ze een quiz en maakten aan de hand van korte filmpjes kennis met verschillende platformen.

Tom Lassing, buurtverbinder voor Pleinbest.nl vertelde vervolgens over de lancering van het platform en wat de buurtverbinders allemaal al hebben georganiseerd in het dorp. 

Gayle Klint, beleidsadviseur BMC, ingehuurd door de gemeente Gorinchem, ging dieper in op hoe je je collega’s goed meeneemt bij de implementatie.

Leni van Mourik, initiatievenmakelaar in de gemeente Papendrecht en Chris Frencken, coördinator maatschappelijke initiatieven in de gemeente Voorst deelden hun praktijkervaringen en gaven tips aan gemeenten die nog voor de keuze staan.

Snelkooksessies

In snelkooksessies gingen de deelnemers in gesprek met ambtenaren van andere gemeenten die al aan de slag zijn met mijnbuurtje.nl. Ze deelden tips en tricks over de volgende onderwerpen:

“Wat voegt een lokaal communityplatform nog toe ten opzichte van kanalen als facebook en twitter? En hoe bereik je ALLE inwoners en zorg je dat ze ook actief gaan meedoen?” Lidewij ter Hofstede bevroeg oprichter Eric Hendriks kritisch.  

Lees hier het gehele liveblog

Enthousiast geraakt? Boek een inspiratiesessie!

Wil je meer weten over hoe je met onze aanpak zorgt voor meer verbinding met en tussen inwoners? 

Meld je dan meteen aan voor een inspiratiesessie. We plannen dan zo snel mogelijk een afspraak met je in.