Buurtverbinders

Buurtverbinders, de helden van de buurt!

Het gaat niet goed met de wereld. Eenzaamheid, armoede en vergrijzing leiden tot minder leefbaarheid en torenhoge zorgkosten. Corona, de vluchtelingencrisis, krapte op de arbeidsmarkt, stijgende prijzen en de klimaatcrisis zorgen voor nieuwe uitdagingen.

Oplossing dichtbij
Wij zoeken de oplossing niet in Den Haag of Brussel maar dichtbij: in de buurt. Want onze buurten zijn ontzettend rijk aan voorzieningen, activiteiten, spullen, mensen met kennis en vaardigheden, verhalen, nieuwtjes, oproepjes, plekjes, ideeën en initiatieven. 

Versnipperde informatie
Helaas zijn deze bronnen uit de buurt slecht aan te boren. Informatie hierover is moeilijk vindbaar, zit maar bij een paar mensen in het hoofd of is versnipperd over allerlei websites en social media. Vaak ook nog incompleet en verouderd.  Dat is erg jammer en zo kunnen we niet optimaal gebruiken wat er allemaal al is. Niet handig in een crisistijd!

Eén plek
Zou het niet mooi zijn dat al deze informatie op één handige plek te vinden is? En dat we zo beter benutten wat onze buurten allemaal te bieden hebben? Met die enorme grote maatschappelijke uitdagingen is dat meer dan welkom!

Zichtbaar maken
Hiervoor hebben wij al lang geleden iets bedacht en dit steeds meer geperfectioneerd. Een verbindende aanpak met online platform waarin inwoners als buurtverbinder de hoofdrol spelen. Zij maken alles zichtbaar dat hun buurt in huis heeft. Mensen en organisaties vinden elkaar zo beter, benutten elkaars kwaliteiten en werken samen aan een meer betrokken buurt.  Deze aanpak heeft zich ruimschoots bewezen en zorgt aantoonbaar voor meer verbinding en ontmoetingen.

Wie is die buurtverbinder?
Een buurtverbinder is een actieve inwoner die zijn buurt belangrijk vindt en daarvoor iets wil betekenen. Ze hebben oog voor wat er al is en wat mensen wél kunnen. Samen met de buurt maken ze alle mooie dingen zichtbaar. Ze verbinden mensen en organisaties voor meer ontmoetingen en een sterkere gemeenschap. Om dit te stimuleren maken ze op hun eigen online platform alles uit hun buurt zichtbaar: verhalen, activiteiten, voorzieningen, hulp, inwoners met kennis, initiatieven, ideeën en ga zo maar door.  Ze helpen mensen het platform te gebruiken en zorgen dat iedereen meedoet. 

Op deze manier is de grote rijkdom van buurten op één plek te vinden en kun je hiermee elke crisis de baas. En dat allemaal dankzij die buurtverbinders!

Als nu elke buurt in de wereld zijn eigen buurtverbinders heeft dan komt het wel goed met die wereld, denken wij.
In ieder geval krijg je er een leukere en betrokken buurt mee!

Nieuwsgierig geworden door dit verhaal en wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.