Buurtverbinder

Buurtverbinder® is nu een beschermd merk

Als mijnbuurtje.nl werken we aan betrokken buurten waar inwoners elkaar kennen en elkaars kwaliteiten benutten voor een goed leven in hun eigen buurt. In het online communityplatform vinden ze elkaar en alles in de buurt.

Buurtverbinders (betrokken inwoners) zorgen voor een goed gevuld platform dat iedereen kent en gebruikt. Zij maken alle mooie dingen zichtbaar in de buurt en zorgen zo voor meer verbindingen. Dit buurtverbindersconcept introduceerden wij al in 2013. Sindsdien legden we onze ziel en zaligheid in de groei hiervan. We ontwikkelden trainingen, een online Buurtverbindersacademie en trainden al meer dan 700 buurtverbinders. We bouwden de online kennisbank buurtverbinders.nl en organiseren dit jaar alweer voor de 10e keer de nationale buurtverbindersdag!

De laatste tijd merkten we dat andere organisaties de naam ‘buurtverbinder’ ook gebruiken. Een mooi compliment, maar wel één met een schaduwkant. Ze doen andere dingen, er zit geen ‘verhaal’ achter of wij en onze bestaande buurtverbinders krijgen er vragen over. Dat zorgt voor verwarring en kost onnodig energie. Daarom zijn we nu blij en trots op de officiële registratie van het merk ‘Buurtverbinder’ in de Benelux bij het Merkenbureau!

Zo beschermen we niet alleen onze jarenlange investering in het concept, maar ook de duidelijke rol van onze grote groep buurtverbinders. We noemen ze niet voor niets de helden van de buurt!