Basis buurtspel

Voor de training van buurtverbinders ontwikkelden we met Appreciative Inquiry technieken een kaartspel met vragen die inwoners aanmoedigen om verhalen te vertellen van mogelijkheden, drijfveren en bijzondere gebeurtenissen. Deze leiden tot een leuker en dieper contact en meer betrokkenheid. De vragen uit het kaartspel zijn verrassend, laten je nadenken, stimuleren het gesprek en scheppen een band. Bijvoorbeeld: “Vertel me eens iets dat maar weinig mensen van je weten?”. Of: “wat is je leukste ervaring hier in de buurt?”.

Buurtspel met eigen logo

Ideaal om te gebruiken bij een buurtactiviteit, kennismaking of voor een heel ander gesprek met elkaar! Diverse gemeenten bestelden al buurtspellen voor hun inwoners.

Een spel kost €19.95 exclusief verzendkosten van €6,95 en 21% BTW. Je eigen logo op elk kaartje kost €95 éénmalig. 

Klik hier om het buurtspel te bestellen.

Hoe kun je het spel spelen?

 • In een groep

  Pak een kaartje en zoek een gesprekspartner. Over en weer stel je de vraag. Ieder mag vijf minuten vertellen waarbij de vraagsteller alleen luistert en eventueel doorvraagt op het onderwerp. Na tien minuten wissel je van gesprekspartner en pak je een ander kaartje. Na afloop vraagt de gespreksleider om je gesprekspartner kort voor te stellen aan de groep.

  Of leg de kaartjes op tafel, laat iemand een kaartje pakken en deze vraag zelf beantwoorden of aan een ander in de groep stellen.

 • Bij een evenement

  Leg een aantal kaartjes op tafel in je stand/ kraam als uitnodiging om in gesprek te gaan. Nodig iemand uit een kaartje te pakken en ga hierover met deze persoon in gesprek.

 • Eén op één

  Ter kennismaking: trek blind een kaartje en stel deze vraag aan je gesprekspartner. De vraagsteller luistert alleen en vraagt eventueel door op het onderwerp. Na vijf minuten wissel je van rol.