Veiligheid

Buurtplatformen en veiligheid

In 2014 schreef Eric Hendriks al een stuk over het belang van veiligheid van onze buurtplatformen. Bij alle ontwikkelingen die wij als organisatie, maar ook als platform hebben doorgemaakt, staat de veiligheid van gegevens altijd centraal.

Jaren geleden kozen we al om onze data op Nederlandse servers te hosten. Hierdoor vallen onze platformen allemaal onder de Nederlandse wet en regelgeving. Ook op het gebied van het versleutelen van privacygevoelige gegevens van onze gebruikers zodat we die op een veilige manier kunnen bewaren, liepen we voorop.

In het kader van de AVG wet, sluiten we met al onze opdrachtgevers bewerkersovereenkomsten. Hierin spreken we duidelijk af hoe we met de verwerking van gegevens omgaan. En onze hostingprovider Rootnet heeft op hun beurt weer een bewerkersovereenkomst met ons gesloten. Op al onze online platformen is een privacy statement opgenomen, waarin ook voor alle bezoekers precies te lezen is hoe we met hun data omgaan.

Kortom, we doen wat we kunnen om alle data die via onze platformen gedeeld worden, zo uitgebreid mogelijk te beveiligen. Want net als onze gebruikers, hechten wij zelf minstens zoveel waarde aan de bescherming van onze gegevens.