200 Bosschenaren denken mee over inrichting van hun buurt

De gemeente ‘s-Hertogenbosch renoveert het Kapelaan Koopmansplein en betrekt omwonenden actief bij de inrichting. Ze gebruiken hiervoor de Buurtkiep, de lokale mijnbuurtje buurtsite. Op  www.buurtkiep.nl/kapelaankoopmansplein denken inmiddels meer dan tweehonderd mensen mee over hoe hun plein nog leuker kan.
Buurtverbinder Martien van Ee is blij verrast met de actieve deelname: “Bij de presentatie waren meer dan honderd mensen aanwezig, de Buurtkiep pagina met de aankondiging is al 600 keer gelezen. Er zijn nu al meer dan 200 digitale enquêtes ingevuld! Dit is maar liefst drie keer zoveel als bij het vorige project en we ontvingen veel meer inhoudelijke opmerkingen. Bovendien blijkt nu uit de analyse dat heel veel mensen via hun telefoon en Facebook uitkomen bij onze buurtsite en dán meedoen. Dus de integratie tussen onze mijnbuurtje buurtsite en andere bestaande sociale media zoals Facebook versterkt ongelofelijk! Eénmaal op de buurtsite gaan bewoners rondneuzen (ze bekijken dan zo’n tien pagina’s) zodat ze óók de hulpvraag van de buurvrouw zien.”
Het online betrekken van bewoners bij buurtverbeteringen is één van de vele mogelijkheden die gemeentes hebben met de mijnbuurtje aanpak.  In deze aanpak staat het versterken van de buurtcommunity centraal, waarbij steeds meer mensen elkaar kennen en meedoen. Lees hier hoe je dit als gemeente aanpakt.