Bewoners Spijkerwartier kiezen voor mijnbuurtje.nl als nieuwe wijkwebsite

De bewoners van de Arnhemse wijk Spijkerkwartier kozen na een zorgvuldig selectietraject voor de wijkwebsite van mijnbuurtje.nl. De site is onderdeel van een breder concept van mijnbuurtje.nl waarmee de wijk met behulp van buurtverbinders gaat zorgen voor meer verbindingen in hun wijk. Afgelopen zaterdag ondertekenden Astrid Stokman, voorzitter van de bewoners stichting en Eric Hendriks van mijnbuurtje.nl het contract.

Astrid Stokman, voorzitter van de bewoners stichting, heeft een goed beeld van de wijk waar ze wil wonen: “we willen Spijkerbuurt als een fijne wijk, waar het plezierig wonen en werken is. We willen die laten floreren door wijkbewoners, ondernemers en organisaties te verbinden, te faciliteren en te activeren. Het opleiden van buurtbewoners als buurtverbinder en alles in de buurt zichtbaar op de nieuwe wijkwebsite past helemaal in de manier hoe wij ons doel willen bereiken!”Proosten met buurtverbinders in Arnhem

Patrick Hoogenbosch, bewoner Spijkerkwartier en lid van de werkgroep communicatie, vertelt over de uitgebreide wensenlijst die zij hadden voor een nieuwe website. “Onze huidige
website voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. We wilden een interactief platform, actueel, bewoners met elkaar verbinden, aansluiten op nieuwe communicatiemiddelen zoals sociale media, makkelijk te onderhouden zonder groot tijdsbeslag voor de beheerders en nog veel, veel meer. We onderzochten drie scenario’s: zelf een site laten bouwen, aansluiten bij een bestaande website of een bestaande formule inkopen. Na een grondig eigen onderzoek en een objectieve toetsing door ICT manager Hemmo de Groot van gemeente Arnhem kozen we voor de aanpak van mijnbuurtje.nl.  Hiermee kunnen we al onze wensen verwezenlijken en zelfs nog meer dan dat.”

Afgelopen zaterdag volgden tien buurtbewoners de eerste van drie trainingsdagen waar mijnbuurtje.nl hen alles leert over online buurtcommunicatie en hoe ze een meer verbonden buurt krijgen.