Hoe ziet de mijnbuurtje aanpak er precies uit?

In de tien jaar dat we bezig zijn leerden we veel over hoe je inwoners kunt faciliteren om samen een meer betrokken buurt te maken. Alle ervaringen die we op hebben gedaan, zijn verwerkt in onze succesvolle mijnbuurtje aanpak, die we nu beproefd inzetten in veel dorpen, wijken en steden. Technologie is daarbij een middel, maar het doel is het verbinden van mensen in het echte leven.

  • Buurtverbinders

    Essentieel voor het succes van onze aanpak is de samenwerking tussen inwoners en (wijk) professionals. We starten daarom met een inspirerende avond waarop mensen elkaar leren kennen en geïnformeerd worden over onze aanpak. Op deze avonden worden de buurtverbinders geworven. Buurtverbinders stimuleren buurtbewoners en organisaties om mee te doen met het online dorpsplein, helpen ze bij het gebruik en houden een oogje in het zeil.

  • Training en buurtplatform

    De buurtverbinders worden getraind en gaan meteen aan de slag met hun eigen online platform. Ze krijgen heel veel handvatten over hoe ze de buurt hierbij kunnen betrekken.  De combinatie tussen online én offline is een essentiele succesfactor. Elke buurt krijgt zijn eigen online buurtplatform waarmee mensen en organisaties elkaar in no-time op een leuke en ongedwongen manier leren kennen.

  • Verbonden buurt

    De buurtverbinders brengen zo een proces op gang waardoor zichtbaar wordt wat er allemaal gebeurt in de buurt. Hierdoor leren steeds meer mensen elkaar kennen en ontstaan nieuwe samenwerkingen. Maatschappelijke initiatieven worden zichtbaar en door meer mensen benut.

We helpen je bij iedere stap in het proces. Speciaal voor gemeentes hebben we een marketing toolkit ontwikkeld, die gebruikt kan worden in de voorbereiding richting bewonersavond. En voor de professionals die meedoen aan de training is een stappenplan beschikbaar, wat helpt duidelijk te maken wat er precies van hen verwacht wordt.