• Sociale kaart

Samen maken we een betrokken buurt

Veelzijdig online platform met geborgde communityaanpak voor alle maatschappelijke en sociale uitdagingen van gemeenten en inwoners.

Grote maatschappelijke en sociale uitdagingen voor gemeenten en inwoners

Eenzaamheid, armoede, individualisering en vergrijzing leiden tot minder leefbaarheid bij inwoners en groeiende zorgvraag bij gemeenten. Corona, de omgevingswet, burgerparticipatie en energietransitie zorgen voor nieuwe uitdagingen. Dit kun je alleen maar samen oplossen. Zou het niet mooi zijn als daar één krachtige en bewezen oplossing voor is?

Betere samenwerking en communicatie als de sleutel

Alleen door betere communicatie en samenwerking met en tussen inwoners en organisaties los je dit op. Hiervoor is ook een moderne informatievoorziening nodig. Niet via talloze versnipperde websites en apps zoals nu, maar één online plek waar iedereen elkaar vindt en geïnspireerd samenwerkt aan gemeenschappelijke doelen.

De oplossing van mijnbuurtje.nl

Ons modulaire platform biedt alle informatie handig op één plek. Met één ingang en werkwijze vinden inwoners en organisaties elkaar en alles in hun buurt of community. Onze wetenschappelijk gevalideerde buurtverbindersaanpak zorgt voor betrokkenheid, groei en borging. Zo versterk je netwerken, ontstaat meer verbinding en werk je gestructureerd aan de oplossing van vraagstukken.

Werk je bij een gemeente en wil je meer weten? Schrijf je in voor een gratis online workshop.

Mijnbuurtje.nl bestaat 10 jaar en dat vierden we met ons congres: Gouden lessen voor de gemeente van de toekomst!
Al onze kennis en ervaring van tien jaar buurtverbinding bundelden we samen in een wervelend online congres. Was je er niet bij? Niet getreurd, lees hier het liveblog terug.

De mijnbuurtje aanpak

Inwoners inspireren, betrekken en trainen

Samen vinden we enthousiaste en betrokken inwoners die een verbindende rol willen spelen in hun buurt. Via een beproefd opleidingsprogramma leiden onze bevlogen trainers ze samen met lokale professionals op tot een volleerd team buurtverbinders.

Online en offline platform implementeren

De buurtverbinders beheren het online platform waarmee mensen, bedrijven en organisaties elkaar makkelijk vinden in de buurt. Ze zorgen voor de opzet en beheer van het platform, stimuleren mensen om ook mee te doen en zijn actief in de buurt aanwezig.

We helpen je actief met groeien

Na de training en opzet van het platform ondersteunen we actief de groei van het platform en het ontwikkelen van een meer betrokken buurt. Dit doen we met onze servicedesk, persoonlijke begeleiding, kennisbank en inspirerende workshops voor buurtverbinders en ambtenaren.